Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Conte tvorac uspjeha

Kako je Inter prekinuo dominaciju Juventusa: Ključ uspjeha leži u nekoliko poteza

Nakon 11 godina Inter je osvojio naslov prvaka Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri kola prije kraja prvenstva milanski Inter je osigurao 19. naslov prvaka Italije, prvi u posljednjih 11 godina

Nakon što je Atalanta remizirala na gostovanju kod Sassoula 1:1, "Nerazzuri" su pobjegli na nedostižnih 13 bodova i matematički potvrdili prvi naslov prvaka nakon sezone 2009. / 2010. kada je na klupi sjedio portugalski stručnjak Jose Mourinho.

Kako je Antonio Conte uspio prekinuti dominaciju Juventusa i osvojiti naslov prvaka Italije, donosi španjolska Marca.

Conte je arhitekt uspjeha, ali momčad je najkvalitetnija u ligi 

Antonio Conte je, bez dvojbe, najzaslužniji za osvajanje naslova prvaka. Preuzeo je Inter nakon što su sezoni 2018. / 2019. završili na četvrtom mjestu s 11 bodova zaostatka za vodećim Juventusom. 

"Nisam čarobnjak, prevelika je razlika između nas i Juventusa", kazao je Conte po dolasku na klupu Intera.

gol expired Što se događa s Ronaldom? Do sada ga nismo imali prilike gledati u ovakvom izdanju divider

Istina, u prvoj sezoni nije uspio napraviti čudo, kao što je uspio s Juventusom i Chelseajem, ali je u drugoj sezoni uspio osvojiti toliko željeni naslov prvaka. Njegov je recept bila formacija 3-5-2 od koje nije odstupao.

Ne umanjujući uspjeh talijanskog trenera, Inter ima najbolju momčad u talijanskoj Serie A. U posljednje dvije sezone, "Nerazzuri" su uložili blizu 300 milijuna eura u nova pojačanja, kao što su Lukaku, Achraf, Barella, Vidal, Alexis.

O koliko se snažnoj momčadi radi, najbolje je pogledi samo sredinu terena koja je prepuna vrsnih igrača poput Brozovića, Eriksena, Vidala, Barelle, Sensija....

Najbolja obrana u ligi 

Već prošle sezone Inter je sezonu završio kao momčad s najmanje primljenih pogodaka, a i ove su sezone su na dobrom putu da ponove taj uspjeh. Trenutno su primili tek 29 pogodaka u 34 prvenstvena kola.

Za to je zaslužna trojka Skriniar - De Vrij - Bastoni koja se ustalila nakon odlaska argentinskog stopera Diega Godina i pružila sigurnost momčadi u obrambenom dijelu igre.

Rano ispadanje iz Europe

Iako nisu uspjeli proći grupnu fazu Lige prvaka, to se u konačnici pokazalo izuzetno korisnim. Imali su više vremena za odmor i pripremu nadolazećih utakmica. Tako od siječnja ove godine ne znaju za poraz te su uspjeli povezati čak 11 pobjeda u nizu.

To je drugi najbolji niz u povijesti milanske momčadi, ali uspjeli su skinuti jedan drugi rekord. Upisali su 14 pobjeda na domaćem terenu ove sezone.

gol expired Inter bi već sutra mogao proslaviti 19. naslov prvaka: Treba im samo kiks jedne momčadi divider

Pobjednički niz Intera započeo je s pobjedom 2:0 protiv Juventusa, kada je svima postalo jasno da je ova momčad zrela za osvajanje titule. U drugoj su sezoni bili zreliji i pametniji te nisu gubili već unaprijed osvojene bodove.

Na primjer u prvoj su sezoni bili vodeći do 23. prvenstvenog kola, a onda su izgubili prvo mjesto na tablici i završili s bodom zaostatka iza torinske momčadi.

Izvrsna pojačanja - Hakimi, Barella...

Dolaskom Hakimija, Inter je dobio izvrsnog igrača koji se pokazao važnim u oba pravca igre. U napadu je bio nešto konkretniji upisavši sedam pogodaka i sedam asistencija, ali Conte ga koristi i u obrambenim zadacima.

Od svih igrača Intera čini se kako je najviše napredovao Nicolo Barella koji je ove sezone postigao tri pogotka i dodao sedam asistencija. No, ovaj dinamični veznjak koji je sposoban ukrasti loptu, dodati i zabiti, pokazao se izvrsnim igračem za Conteovo shvaćanje nogometa.

Široka klupa Intera

Svakako, klupa Intera dala je veliki doprinos osvajanju naslova prvaka. To naročito vrijedi za Eriksena koji je bio na odlasku iz kluba, ali u posljednjih nekoliko kola prometnuo se u junaka. Sanchez, kao zamjena za Lautara, postigao je pet golova i dodao šest asistencija.

Njima treba pridodati Darmiana i Perišića koji su zajedno postigli šest pogodaka i dodali sedam asistencija.

Ubojiti napad Intera

Argentinski napadač Lautaro Martinez odigrao je najbolju sezonu u karijeri, samo je u prvenstvu ove godine postigao 15 pogodaka i dodao pet asistencija. Njegov je uspjeh još veći, ako se uzme u obzir da je on igrač kojeg je Conte najviše puta zamijenio u ligi, čak 20 puta.

Za kraj, bez ikakve dvojbe, najkorisniji igrač lige je Romel Lukaku koji je ove sezone zabio 21 pogodak i dodao deset asistencija u talijanskoj Serie A. Od njega je bolji samo Cristiano Ronaldo koji je ove sezone postigao 25 pogodaka. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider