Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perišić na klupi

Inter nije imao milosti za Bolognu: Zabili im šest pogodaka! Brozović asistirao, Džeko sjajno zabio

U 4. kolu Serie A Inter je pobjedom protiv Bologne nakratko preuzeo vrh Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 4. kola talijanske Serie A prvak Inter je na San Siru deklasirao Bolognu sa 6:1 preuzevši barem privremeno vodstvo na ljestvici.

"Nerazzurri" su pružili sjajnu predstavu, u prvih pola sata zabili su tri gola, a potom u nastavku još tri. Bologna je tek u završnici postigla počasni pogodak.

Za Inter su zabili Lautaro Martinez (6), Milan Škriniar (30), Nicolo Barella (34), Matias Vecino (55) i Edin Džeko (63, 68) kojem je za prvi gol asistirao Marcelo Brozović.

Za goste je zabio Arthur Theate (86).

Za milanski sastav je Brozović igrao do 74. minute, dok Ivan Perišić nije ulazio u igru.

gol expired VIDEO Ponovno neredi u Francuskoj: Navijači uletjeli na teren i prekinuli utakmicu! Nastala je prava makljaža divider

Inter je ovom pobjedom barem privremeno preuzeo vodstvo sa 10 bodova, dok Roma, Milan, Napoli i Fiorentina imaju po devet bodova. Bologna je sedma sa sedam bodova.

U prvom subotnjem susretu Fiorentina je na gostovanju pobijedila Genou sa 2:1 upisavši treću uzastopnu pobjedu.

Fiorentina je povela u 60. minuti golom Riccarda Saponare na asistenciju Giacoma Bonaventure. U 89. minuti su obrnuli uloge, Saponara je asistirao, a Bonaventura zabio za 2:0.

gol expired Nemilosrdni Bayern zabio čak sedam golova: Mladi Hrvat krenuo od prve minute, Lewa postavio novi rekord divider

Konačnih 2:1 postavio je Domenico Criscito iz kaznenog udarca u osmoj minuti nadoknade.

Milan Badelj je za Genou igrao cijeli susret, dok je Adrian Šemper ostao na klupi.

"Viole" su otvorile sezonu porazom od Rome (1:3), a potom upisale tri pobjede (Torino, Atalanta, Genoa) s identičnih 2:1, dok je za Genou ovo bio treći poraz ove sezone uz jednu pobjedu.

U posljednjem subotnjem susretu Serie A  Atalanta je na gostovanju pobijedila Salernitanu sa 1:0 nanijevši joj četvrti poraz na startu prve prvoligaške sezone u posljednje 22 godine.

Salernitana tek treći put u povijesti igra u Serie A, pri čemu prvi put nakon sezone 1998/99. Prije toga u elitnom društvu je bila i u sezoni 1947/48. U sezonu je ušla porazima od Bologne (2:3), Rome (0:4), Torina (0:4) te večeras od Atalante (0:1).

Pogodak odluke zabio je Duvan Zapata u 75. minuti na asistenciju Josipa Iličića. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je za goste igrao prvo poluvrijeme, dok je Luka Bogdan u domaćim redovima zaigrao od 68. minute.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider