Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati poraženi

VIDEO Ponovno neredi u Francuskoj: Navijači uletjeli na teren i prekinuli utakmicu! Nastala je prava makljaža

Ovo je prva pobjeda Lensa u derbiju protiv Lilla u posljednjih 15 godina

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 6. kola francuske Ligue 1 Lens je pobijedio francuskog prvaka Lille sa 1:0, ali derbi sjevera Francuske obilježili su neredi navijači.

"Derby du Nord" obilježili su izgredi navijača u poluvremenu zbog čega je nastavak susreta kasnio više od pola sata, a bilo je upitno hoće li se utakmica uopće nastaviti.

Do incidenta je došlo kada su gostujući navijači počeli bacati razne predmete na tribinu s navijačima Lensa, nakon čega su domaći navijači utrčali na teren i krenuli prema gostujućoj tribini.

Došlo je do tučnjave, a još veće izgrede spriječila je intervencija policije i redara. Prije nego što je susret nastavljen ispred tribine s navijačima Lensa stiglo je 50-tak pripadnika specijalne policije.

Strašne scene navijačkih izgreda s derbija Lensa i Lilla možete vidjeti ovdje.

Pogodak odluke zabio je poljski veznjak Przemyslaw Frankowski u 74. minuti, a bila je to prva pobjeda Lensa u međusobnim susretima u posljednjih 15 godina.

Za Lille je branio je Ivo Grbić, dok Domagoj Bradarić nije ulazio u igru.

gol expired Nemilosrdni Bayern zabio čak sedam golova: Mladi Hrvat krenuo od prve minute, Lewa postavio novi rekord divider

Ranije ovog mjeseca zbog divljanja navijača je prekinuta utakmica između Nice i Marseillea.

Gužva je počela kada su domaći navijači bocom vode pogodili Dimitrija Payeta dok se pripremao izvesti korner. Veznjak OM-a je bocu bacio natrag na tribine što je toliko razbjesnilo domaće navijače da su pokušali ući na travnjak.

Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje momčadi, sudac je prekinuo utakmicu.

"S Vladom se borimo za navijače i za pune tribine. Također, se zalažem za uključivanje navijača u upravljanje klubovima. No ovaj početak sezone neće nam pomoći", napisala je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu na Twitteru.

Lens je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto ljestvice sa 12 bodova, tri manje od lidera PSG-a koji ima i susret manje. Lille je tek na 13. mjestu sa pet bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider