Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U pobjedi protiv Brescije

Revolucionarni Motta ispisao povijest Serie A: Nakon formacije 2-7-2, napravio još jedno čudo

Nogometaši Genoe u prvoj su utakmici pod vodstvom novog trenera Thiaga Motte na svom terenu svladali Bresciju s 3-1 (0-1) u susretu 9. kola talijanskog prvenstva.

Thiago Motta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gosti su poveli sjajnim pogotkom Tonalija iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane u 34. minuti, a u nastavku je Motta vukao prave poteze jer su sva tri igrača koje je uveo s klupe postizali golove. Prvo je Agudelo u 66. minuti poravnao na 1-1, pa je Kouame vrhunskim potezom u 75. doveo Genou u vodstvo, da bi konačnih 3-1 postavio makedonski veteran Pandev u 79. minuti.

To je prvi put u povijesti Serie A da su za jednu momčad golove postigle sve tri zamjene. Svakako pohvalno za Thiaga Mottu, koji se prošle godine iskazao revolucionarnom formacijom 2-7-2.

Ovom pobjedom Genoa je preskočila Bresciju na ljestvici, sada je 17. s osam bodova, jednim više od 18. Brescije.

Ranije u subotu su oba vodeća sastava kiksala, Juventus je na gostovanju kod novog prvoligaša Leccea odigrao 1-1, dok je Inter kao domaćin u Milanu igrao 2-2 protiv Pame.

Motta - taktika (Screenshot) Dobro objašnjena Mottina "revolucionarna" formacija 2-7-2 o kojoj svi pričaju divider

U Lecceu su oba gola pala s bijele točke, Juventus je poveo golom Dybale (50-11m), a poravnao je Mancosu (56-11m). Mario Mandžukić nije konkurirao za nastup u momčadi Juventusa.

Inter je poveo u 23. minuti kada je udarac Candreve na putu prema golu pogodio braniča Parme Dermakua i promijenio smjer, ali samo tri minute potom Brozović je neoprezno izgubio loptu na sredini igrališta što je iskoristio Karamoh te nakon lijepog solo-prodora odličnim udarcem s 20-ak metara poravnao na 1-1.

Već u 30. minuti Parma je preokrenula rezultat u svoju korist kada je Gervinho okrunio odlični protunapad. Na 2-2 izjednačio je Lukaku u 51. minuti, a domaći do kraja susreta ipak nisu uspjeli postići pobjednički pogodak kojim bi zasjeli na čelo ljestvice.

gol expired Frustrirani Bilić nije izdržao nakon drame: ''Ne, napravit ćemo horor-film, ali ne dobar'' divider

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider