Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a došao je besplatno

Uništio Chelsea i odmah postao hit: ''Bosanski Hulk'' oduševio navijače Arsenala

Već nakon prve službene utakmice navijači Topnika slave svoje besplatno ljetno pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sead Kolašinac mogao bi postati jedna od krađa ljetnog prijelaznog roka; dok većina Premierligaša, a pogotovo onih iz vrha tablice, troše astronomske iznose na pojačanja, Arsene Wenger je bosanskohercegovačkog reprezentativca doveo besplatno nakon što mu je istekao ugovor sa Schalkeom.

Kolašinac je u službenim natjecanjima debitirao u Community Shieldu protiv Chelseaja; ušao je kao zamjena za Mertesackera već u 33. minuti, a u 82. je zabio izjednačujući gol vrijedan jedanaesteraca, koji su Topnicima donijeli prvi trofej sezone.

Već nakon prve utakmice Kolašinac je postao heroj navijača Arsenala. Osim gola koji je prelomio utakmicu, navijače je osvojio beskompromisnom i čvrstom igrom. Kolašinac nije štedio igrače Chelseaja: na terenu je izgledao kao tenk, a Plavci su se u nekoliko duela odbili od njega kao da se radi o kadetima.

Nije dugo trebalo da zaradi prve nadimke, a neki od njih su ''Bosanski Hulk'' i ''Bosanski tenk''. Nakon utakmice navijači su na društvenim mrežama puni hvale za svoje novo pojačanje zbog kojeg su, barem zasad, zaboravili na međusobne podjele zbog budućnosti kluba, odnosno Wengera, koje su prošle sezone stvarale toksičnu atmosferu na tribinama Emiratesa.

Zadovoljan će biti i Arsene Wenger koji je doveo Kolašinca kao lijevog beka, a u utakmici protiv Chelseaja pokazalo se da može vrlo dobro odigrati i kao član obrambene trojke. Sustav s trojicom u obrani Wenger sve češće koristi, a s obzirom na poslovične probleme s ozljedama Pera Mertesackera, koji sve više razmišlja o trenerskoj karijeri, Kolašinca sigurno čeka puno minuta u sezoni koja je pred vratima.

Navijači Arsenala će sasvim sigurno imati dovoljno prilike gledati Kolašinca kako terorizira protivnike svojom kombinacijom snage, brzine i beskompromisnog pristupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider