Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transferna saga na pomolu

Burni dani u Schalkeu: Potvrđen dolazak Pjace, Goretzka ipak ne ide u Bayern?

Prvi dani prijelaznog roka vrlo su burni za drugoplasirani klub Bundeslige.

Marko Pjaca i Leon Goretzka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marko Pjaca postat će novi igrač Schalkea ako u četvrtak, kada bi se trebao priključiti momčadi, sve bude u redu na liječničkom pregledu. Potvrda je stigla iz slavnog njemačkog kluba koji na svom služenom Twitteru prenosi riječi sportskog direktora Christiana Heidela.

''Kako sada stvari stoje, Marko Pjaca pridružit će nam se sutra. Sve smo usmeno dogovorili, sutra imamo liječnički pregled'', rekao je Heidel.

U utorak su talijanski mediji objavili da Pjaca odlazi na posudbu u Schalke do kraja sezone. Cijena posudbe je milijun eura uz dodatnih 500.000 u bonusima. Svega nekoliko sati nakon objave vijesti u priču se nenadano ubacio Wolfsburg koji je pokušao preoteti Pjacu i dovesti ga u svoje redove, ali akcija im nije uspjela i Pjaca će se najvjerojatnije pridružiti Rudarima.

Osim Pjace, put Njemačke mogao bi i igrač Rijeke

Pjaca se nedavno oporavio od teške ozljede koju je zadobio u ožujku prošle godine u prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije u Tallinnu. Budući da je u Juventusu konkurencija na njegovoj poziciji izrazito jaka, Stara dama je mladog hrvatskog nogometaša odlučila poslati na posudbu, a Schalke bi mogao biti idealna sredina.

Domenico Tedesco (foto: AFP) Domenico Tedesco (foto: AFP)

Schalke je polusezonu završio kao druga momčad Bundeslige iza Bayerna. Pjaca dolazi u ruke mladoj trenerskoj senzaciji Domenicu Tedescu, 32-godišnjaku koji je dobio zadatak vratiti slavni klub na pobjedničke staze, a već u prvoj sezoni izgleda kao dobar izbor čelnika Schalkea.

Osim Pjace, u Bundesligu bi mogao još jedan Hrvat: Bild piše da su pregovori Hannovera 96 i Rijeke oko Josipa Eleza u odmakloj fazi i da bi 23-godišnji stoper uskoro trebao postati pojačanje novog prvoligaša. Cijena transfera trebala bi biti tri milijuna eura.

Goretzka ipak ne ide u Bayern?

Glavna tema u Schalkeu i jedna od najvećih priča prijelaznog roka je Leon Goretzka. Mlada zvijezda Schalkea ima ugovor do kraja sezone, zbog čega je došao na radar mnogih velikana koji se nadaju privući 22-godišnjeg igrača u svoje redove.

Njemački Bild lansirao je priču da je Goretzka već sve dogovorio s Bayernom; vijest su prenijeli mnogi mediji diljem Europe, ali igračev agent Jorg Neubauer je demantirao tu vijest. Oglasili su se i iz Schalkea rekavši da ne znaju ništa o odlasku Goretzke, a Neubauer je dodao da će prvo obavijestiti klub kada donesu odluku u budućnosti njegova klijenta.

Domenico Tedesco (foto: AFP) Domenico Tedesco (foto: AFP)

Ovakav razvoj događaja probudio je tračak nade među mnogim klubovima koji bi željeli sjajnog mladog veznjaka u svojim redovima. Svaki njegov korak sada se pozorno prati, pa tako i aktivnost na društvenim mrežama. Goretzka je tako na Instagramu ''lajkao'' video emotivnih reakcija Jürgena Kloppa, što nije promaknulo budnom oku navijača Redsa; mnogi od njih su to protumačili kao želju za njegovim dolaskom u Liverpool i Goretzku su brzo zasuli pozivima u njihov klub.

Interes za Goretzkom je javno potvrdio i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić. Utrka za Goretzkom je otvorena i nema sumnje da nas očekuje prava transferna sapunica, iako Bayern i dalje figurira kao glavni kandidat za dovođenje zvijezde Schalkea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider