Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za Marka

Drama oko Pjace: Dogovor je postignut, ali moguć je spektakularni obrat

Dobro informirani talijanski izvori objavili su da Juventus šalje Pjacu na posudbu. Pitanje je samo gdje...

Marko Pjaca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marko Pjaca ide na posudbu do kraja sezone u njemački Schalke, prenose talijanski mediji. Prema njihovim saznanjima, klubovi su se dogovorili i čeka se još samo službena potvrda. Schalke je trenutno druga momčad Bundeslige iza nedodirljivog Bayerna.

Vijest je objavio Gianluca Di Marzio, ugledni talijanski novinar poznat po dobrim informacijama o transferima. Potvrda je stigla i od još jednog talijanskog nogometnog ''insajdera'' Fabrizija Romana, a vijest je objavljena i na talijanskom Sky Sportu.

Kao moguće Pjacine destinacije spominjali su se i Monaco, Zenit te Anderlecht, ali utrku je dobio njemački klub. No prema zadnjim informacijama istih novinara moguć je i spektakularan preokret: u borbu za Pjacu ubacio se i Wolfsburg koji pokušava pokvariti posao bundesligaškom rivalu i dovesti Pjacu u svoje redove.

Cijena posudbe je milijun eura plus 500.000 u bonusima. Schalke je u dogovor s Juventusom želio ugraditi i opciju otkupa ugovora na koncu sezone, ali su čelnici torinske Stare dame to odbili.

Nakon što se oporavio od teške ozljede koljena, Pjaca je bio svjestan kako će u Juventusu teško izboriti mjesto u momčadi, a potreban mu je kontinuitet nastupa ukoliko želi izboriti mjesto među putnicima na svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Cijelu priču potvrdio je i Juventusov trener Massimiliano Allegri koji je na novinarskoj konferenciji uoči dvoboja protiv Torina u četvrtfinalu Kupa Italije poručio: "Imamo dobru momčad i ne trebamo pojačanja. Pjaca ide na posudbu jer mu treba kontinuitet utakmica. Želimo da igra i vrati se na ljeto spreman za novu sezonu", poručio je Allegri.

Pjaca se ozlijedio u ožujku prošle godine u prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije u Tallinnu. U 64. minuti susreta stradao mu je prednji križni ligament zbog čega je mjesecima pauzirao.

Bivši igrač Dinama je za Juventus odigrao 19 utakmica i zabio jedan gol i to Portu u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider