Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se potvrda premierlige

Newcastle postaje najbogatiji klub u Engleskoj pored kojeg će i City djelovati "siromašno"

Newcastle bi prema pisanju Daily Maila trebao postati najbogatiji klub engleske Premierlige nakon što Saudijci preuzmu vlasništvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi saudijski vlasnici engleskog premierligaša Newcastle Uniteda uložit će u klub čak 250 milijuna eura kako bi se "Svrake" vratile u Ligu prvaka gdje su posljednji put igrale u sezoni 2002/03.

Dok se čeka službena potvrda Premierlige o promjeni vlasnika Newcastle Uniteda, na St. James Parku se već slaže nova momčad.

Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF), kojem je na čelu princ Mohammadu bin Salman, odlučio je za 343 milijuna eura kupiti klub od Mikea Ashleya, a novi vlasnici su osigurali i 250 milijuna eura ulaganja u momčad i obnavljanje klupskih objekata, te akademije, objavili su engleski mediji.

gol expired Cijeli svijet bruji o najiščekivanijem dokumentarcu godine: "Da imam tri želje, ovo bi bila jedna od njih", "Je li već iduća nedjelja?" divider

Ova investicija je prva u nizu trogodišnjih injekcija u redove "Svraka", a u planu razvoja kluba koji je napisan na 350 stranica, su i nova komercijalna sponzorstva.

Menadžer Steve Bruce dobit će za slaganje momčad oko 150 milijuna eura, a prvi cilj je povratak "Svraka" u Ligu prvaka gdje su zadnji put bili u sezoni 2002/03.

Newcastle United je te sezone prošao prvi krug natjacanja osvojivši drugo mjeso u skupini iza Juventusa, dok je u drugoj rundi ispao nakon što je bio treći iza Barcelone i Intera.

Ulaskom Saudijaca u klub Newcastle bi postao najbogatiji klub engleske Premierlige prema pisanju Daily Maila. Bogatstvo PIF-a procjenjuje se na 368 milijardi eura, što je 341 milijarda više od bogatstva s kojim raspolaže vlasnik najbogatijeg kluba Engleske Manchester Cityja šeik Mansour. 

gol expired Roy Keane opisao najšokantniji trenutak Lige prvaka: ''Cijela svlačionica ga je smirivala, htio je ubiti kur***** sina'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider