Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio blizu Dinama

Učio od Ancelottija, zanat pekao kod Stipića, a sad vodi Pafos: "Njegov stil odijevanja ne kopiram i ne odobravam"

Sandro Bloudek kao klinac je bio u Milanu, trenirao ga je Ancelotti, prvi seniorski posao dao mu je Tomislav Stipić, a malo je nedostajalo da kao dio stožera Darka Milaniča završi u Dinamu.

Stipić i Bloudek (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Bivši nogometaš Varteksa i Šibenika, odnosno bivši pomoćni trener u Slaven Belupu, Sandro Bloudek, pomalo iznenađujuće postao je glavni trener ciparskog Pafosa.

Iznenađujuće jer je malo tko u Lijepoj Našoj uopće znao kako imamo čovjeka naših korijena na klupi jednog od najboljih ciparskih klubova, no on je tamo već neko vrijeme i, kaže, taj je potez bio samo prirodan slijed.

Malo je nedostajalo da završi u Dinamu

"Stigao sam još prošle godine, dok je Ivan Mance bio sportski direktor i uključio me u stručni stožer kao pomoćnika Darku Milaniču, nije me on izričito doveo, nego Mance. Lani, kad je Milanič otišao, dao sam otkaz i ja, ali kad je propala priča s našim odlaskom u Dinamo, vratio sam se na Cipar i potpisao kao pomoćnik novom treneru Heningu Bergu", započeo je razgovor za gol.hr Sandro Bloudek.

"Malo je nedostajalo da završimo na hrvatskom prvaku. Stigli smo na utakmicu s Hajdukom i pogledali je. Dan kasnije trebali smo potpisati ugovor, međutim Darko me nazvao i rekao kako je ta priča propala. Bilo bi užitak raditi u takvom klubu, ali eto, nije se dogodilo."

Ne znači da neće…

"Upravo tako."

Berg otišao zbog rezultata, uprava imala povjerenje u njega

Sad već bivši trener Hening Berg smijenjen je zbog loših rezultata, a uprava, koja, sudeći po tom potezu, ima puno povjerenje u Sandra, odlučila je njega promovirati u šefa.

"Berg je smijenjen zbog lošijih rezultata u posljednja dva mjeseca, klub je odlučio kako neće tražiti nikoga izvana i odlučili su imenovati mene. Čini se kako me dosta cijene, radim tu već dvije godine, imamo dobar odnos i tako su odlučili. Igrači se nisu protivili jer imamo jako dobar odnos i potpisao sam, najprije do kraja sezone, a ja se nadam i dalje."

Šutalo, Mandžukić i Ivušić Dalić ostao bez jednog kandidata za Wales i Tursku pa aktivirao pretpoziv divider

Preuzima momčad na četvrtom mjestu ljestvice, nada se da će se dočepati Europe na koncu sezone, ali sve karte sad će baciti na Kup u kojem će igrati u polufinalu. Bloudeku će ovo biti prvi samostalan posao i na startu njegove trenerske karijere očekuje ga težak ispit.

"Ovo će mi biti prvi samostalan posao u karijeri, imamo jako dobru momčad i klub je jako dobro organiziran. Malo smo podbacili rezultatski, ali vjerujem kako se možemo podići u sljedećih nekoliko utakmica, vjerujem u sebe i u svoje igrače. Zato me nije strah ovog izazova, izuzetno sam samouvjeren i smatram da možemo okrenuti situaciju."

Dalić nije bio gledati Ivušića

Jedan od njegovih igrača bit će i naš reprezentativni vratar Ivica Ivušić.

"Nisam imao veze s njegovim dovođenjem izravno jer se ne bavim sportskom politikom, međutim kad su me pitali za mišljenje, a pitaju me često, rekao sam sve najbolje o njemu. Poznam ga još iz Belupa, pohvalio sam ga kao igrača i profesionalca, a sad kad ga poznajem i kao čovjeka, to mogu samo potvrditi."

gol expired Osijek prodao trećeg kapitalca ove zime, Bijelo-plavi će dobro zaraditi na Ivušiću divider

Mnogi su taj Ivušićev potez gledali sa skepsom jer ide daleko od očiju hrvatskog izbornika Zlatka Dalića…

"Dalić, prema mojim informacijama, još nije došao pogledati Ivicu, ali uvjeren sam da će Ivica ostati dio reprezentativnog kadra i dalje. Odličan je golman i daje nam ogromnu sigurnost kad brani", hvali ga Bloudek, koji se sprema za svoj samostalni trenerski debi.

Stipićev stil ne kopiram, učio sam od Ancelottija, a Šimić mi je bio kao brat

Kaže kako je ova pozicija bila samo nekakav logičan slijed razvoja njegove karijere, koja je započela još kod oca u Mariboru.

"On mi je dao prvi trenerski posao i bio neka vrsta mog prvog mentora. On je nekoć bio prvoligaški trener, radio je u Jugoslaviji i Hrvatskoj, a tad je vodio omladinsku školu Maribora. Tu sam napravio prve trenerske korake među mlađim dobnim kategorijama."

"Prvu seniorsku priliku dao mi je Tomislav Stipić u Slaven Belupu. Moram mu zahvaliti što je mi je priuštio to iskustvo, on mi je bio neka vrsta završne prakse za ovaj posao i puno sam naučio od njega."

TTS 26. epizoda UPU-a:

Je li pazio i dok se razgovaralo o stilu odijevanja, odnosno je li preuzeo što od Stipićeva smisla za modu? Ili obrnuto?

"Nisam, ne! Mislim da nisam utjecao na njegov stil, a nisam ga ni odobravao", nasmijao se pa nastavio: "Recimo da smo tu išli svatko svojim putem, ja sam malo konzervativniji po tom pitanju."

Neobično za nekog tko je svoje tinejdžerske godine proveo u gradu mode, ali u Milano nije došao učiti o odjeći, nego o nogometu. I imao je od koga.

Stipićevo gostovanje u UPU-u:

"Došao sam kao klinac i tamo završio školu. Tad sam bio mlad, pa mi nije bilo jasno što to iskustvo u mom životu znači, ali talijanski nogomet oblikovao me kao igrača i trenera, a Italija kao mladog čovjeka i sportaša. Imao sam tu čast da me vodio veliki Carlo Ancelotti, jedan od najvećih, ako ne i najveći trener današnjice, i zapamtio sam nešto od njegovih trenerskih metoda, vježbi i općenito načina na koji vodi trening."

"Moram istaknuti i Darija Šimića, koji me prihvatio kao mlađeg brata i brinuo se za mene. To mi je puno značilo. Općenito, jako pozitivno životno iskustvo", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider