Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekskluzivan klub

Pašalić ispisao povijest Serie A: Prije njega ovo su učinili samo Kaka i njegov suigrač Iličić

Jednom je jednom, ali dvaput je klasa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić sinoć je zabio još jedan hat-trick za Atalantu. Ovaj put žrtva mu je bila Venezija (4:0) u Serie A, ali to mu nije bilo prvi put da je zabio tri komada na jednoj utakmici, već je protiv Spezije jedanput imao identičan učinak, a to ga stavlja u vrlo ekskluzivan klub veznjaka u Serie A.

 

Pašalić je i jedan od tek tri "centrocampista" koji su u Serie A, od sezone 1994/95., od kada pobjeda donosi tri boda, dva puta postigli hat-trick. Prvi put mu je to uspjelo u srpnju prošle godine u pobjedi 6:2 protiv Brescije. Iličić je čak četiri puta zabio po tri gola na jednoj utakmici, a Kaka dva puta.

gol expired VIDEO Mario Pašalić zabijao kao na traci: Upisao hat-trick protiv bivšeg vratara Manchester Uniteda divider

S nova tri gola svoj je ovosezonski učinak podigao na sedam zabijenih golova u prvenstvu, što ga čini trenutačno najefikasnijim veznim igračem u ligama petice i jednim od najzaslužnijih za čudesnu sezonu koju i ove sezone proživljava njegova Atalanta.

Pašalić je ove sezone zabio već sedam golova u Serie A uz pet asistencija, što ga čini najučinkovitijem veznjakom u ligama Petice. Veznjak Bayer Leverkusena Florian Wirtz sudjelovao je u 11 golova (pet golova, šest asistencija), dok su veznjak Sampdorije Antonio Candreva i Dmitri Payet iz Marseillea upisali po šest golova i četiri asistencije.

Dodajmo i kako je Pašalić postao prvi hrvatski nogometaš koji je u povijesti Serie A dva puta upisao hat-trick. Prije njega samo su četiri igrača zabila po tri gola u jednoj od najjačih liga na svijetu - Frane Matošić, Alen Bokšić, Nikola Kalinić i Ivan Perišić.

gol expired VIDEO Ako ne zabija, onda asistira: Mario Pašalić namjestio sjajan pogodak Atalante u Ligi prvaka divider

To su odlične vijesti i za izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, koji je "malom Paši" u nedavno završenom kvalifikacijskom ciklusu dao više prilika nego ikad dosad. U zadnje dvije utakmice u našoj kvalifikacijskoj skupini, a osobito onoj ključnoj protiv Rusije, njegova je sjajna forma došla do izražaja i posljedično nas pogurala prema Kataru.

Sjajno je možda malo preblag izraz za formu u kojoj trenutačno igra. Ukupno je ove sezone zabio sedam komada u svim natjecanjima i još pet ih namjestio, u zadnjih pet utakmica za Atalantu zabio je čak šest od tih deset i dva namjestio, a u zadnje dvije domaće utakmice ima pet golova i asistenciju. Neloše…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider