Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se njih?

Čudna situacija: Talijanski klub poslije 22 godine vraća se u Serie A i zbog toga ovo ljeto mora mijenjati vlasnika

Nekoliko ikona nosilo je njihov dres, od talijanskih reprezentativaca do igrača sa svih meridijana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu osnovnog dijela sezone Serie B, pobjedom u gostima kod već otpisane Pescare, povratak u najviši rang talijanskog nogometa izborila je Salernitana.

Završilo je rezultatom 0:3 i s tri boda Salernitana je zabetonirala drugu poziciju koja vodi izravno u Serie A. Od ranije je poznato da će s njom u elitu i Empoli, koji je osvojio prvo mjesto među drugoligašima, a tko će im se priključiti, bit će poznato nakon doigravanja koje će uskoro započeti.

Klubovi plasirani od trećeg do osmog mjesta – Monza, Lecce, Venezia, Cittadella, Brescia, Chievo – dat će preostalog putnika za Serie A.

Što se Salernitane tiče, njima je ovo tek treći plasman u najviši rang u 102 godine postojanja i prvi poslije sezone 1998./1999. kad su ispali. Klub je to koji je nekoliko puta u svojoj povijesti mijenjao ime (uglavnom zbog financijskih nevolja u koje bi upadao), ali ono je svaki put bilo vezano uz grad iz kojeg dolaze – Salerno.

Nekoliko ikona je igralo za Salernitanu

Njihov dres svojedobno su nosila brojna poznata imena talijanskog nogometa (Walter Zenga, Gennaro Gattuso, Marco Di Vaio, David Di Michele…), a jedan dio svoje karijere u Salernitani su proveli i neki od dobro znanih stranaca: Kamerunac Rigobert Song, Albanac Erjon Bogdani, Australac Danny Tiatto, Južnoafrikanac Siyabonga Nomwethe…

gol expired Talijani postavili ultimatum Juventusu: Ne odustane li od Superlige – bit će izbačeni iz Serie A! divider

U njihovu današnjem kadru je i jedan Hrvat, 25-godišnji splitski branič Luka Bogdan, koji je inače ugovorno vezan za Livorno, a u Salernitani se nalazi na posudbi do kraja ove sezone.

Vlasnik Lazija mora ih prodati

U ovom trenutku za Salernitanu je najneobičnija činjenica da će, upravo zbog plasmana u Serie A, ovo ljeto morati mijenjati vlasničku strukturu. Naime, njihov je trenutačni vlasnik Claudio Lotito, koji je ujedno i vlasnik Lazija, a talijanski zakoni zabranjuju da jedan čovjek kontrolira dva kluba u istom rangu natjecanja.

Naravno, budući da je Lotitu apsolutni prioritet gigant iz Rima, može se očekivati da će se uskoro vlasnik Salernitane postati neka druga korporacija.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider