Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva parada

Tinejdžer fantastično obranio Messijev udarac: ''Slučajno'' završio na golu i oduševio, a protiv Dinama mu nije išlo

Nije se proslavio protiv zagrebačkog imenjaka, ali zato jest protiv Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruslan Neščeret bio je do jučer praktički potpuno anoniman vratar. To i ne čudi jer mu je tek 18 godina i treći je vratar Dinamo Kijeva.

Međutim, život mu se promijenio praktički preko noći. Koronavirus je iz momčadi izbacio prva dva vratara, pa se Neščeret pojavio na golu protiv Barcelone u Ligi prvaka. Upisao je 12 obrana, a pogotovo se istaknuo fenomenalnom paradom kojom je zaustavio slobodnjak Lionela Messija.

Činilo se da je taj udarac neuhvatljiv, ali Neščeret je poletio zrakom i u zadnji čas odbio loptu. Sjajnu obranu možete pogledati OVDJE.

Iako je primio dva gola, po ocjenama Sofascorea Neščeret je bio najbolji igrač utakmice s ocjenom od čak 9,7. Nije loše za dečka kojemu je to bila tek druga seniorska utakmica u karijeri - debitirao je četiri dana prije Barcelone protiv Dnjipra.

gol expired Desetkovani Dinamo može sastaviti odličnu postavu: Na klupu stiže pojačanje, Modri imaju veliku šansu divider

Hrvatska publika Neščereta je mogla upoznati protiv zagrebačkog imenjaka u susretu osmine finala juniorske Lige prvaka. Tada je utakmica otišla na penale, a na kraju je slavio zagrebački Dinamo.

Renato Josipović sjajno je obranio dva penala za Zagrepčane, dok Neščeret na golu Kijevljana nije obranio nijedan – jedini Dinamov promašaj dogodio se udarcem preko grede.

Vjerojatno ni sam Neščeret tada nije mogao sanjati da će osam mjeseci kasnije izluđivati zvijezde Barcelone. Njegova momčad pružila je dobar otpor - puno posla imao je i njegov ugledni kolega na drugoj strani Marc-Andre ter Stegen, koji je upisao šest obrana. Barcelona je na kraju slavila s 2:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider