Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postava za Wolfsberger

Desetkovani Dinamo može sastaviti odličnu postavu: Na klupu stiže pojačanje, Modri imaju veliku šansu

Dinamo večeras dočekuje Wolfsberger u 3. kolu Europske lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koje će postave Dinama i Wolfsbergera istrčati večeras na travnjak, teško bi pogodio i Sai Baba?

Korona se ušuljala u oba kluba. Dinamu nedostaju devetorica igrača, glavni trener Zoran Mamić i još neki članovi stožera.

Imena igrača se ne znaju, ali mogu se naslutiti po jučerašnjem treningu. Budući da je Dinamo objavio kako će momčad voditi drugi pomoćnik Alen Peternac, jasno je da na klupi neće biti ni prvog Mamićevog pomoćnika Damira Krznara. 

Kad nema prvog, a ni drugog trenera, to jest hendikep, ali ipak ne bi trebao biti preveliki. Peteranac će imati pojačanje. Izgleda da će mu se na klupi pridružiti Željko Kopić, šef omladinske škole koji ima sve potrebne licence, te trener vratara Tomislav Butina. 

Na sinoćnjem treningu od igrača se nisu pojavili Livaković, Stojanović, Petković, Ivanušec, Leovac i Theophile, tako da se može pretpostaviti kako su to igrači koji ne mogu nastupiti.

gol expired Rakitićev gol pokrenuo neviđeni preokret: Njegova momčad prva je u povijesti izvela nemoguć podvig divider

S druge strane, Austrijanci su objavili da je na testiranju bilo pozitivno devet članova njihova kluba. Kako također nisu objavljena imena, nije jasno tko sve nedostaje od prvotimaca i članova stožera.

Unatoč izostancima važnih igrača, Dinamo ipak može sastaviti respektabilnu momčad. Livakovića će zamijeniti u pravilu pouzdani Danijel Zagorac. Iskusni Zagorac gotovo uvijek je bio na visini zadatka kada je morao mijenjati Livakovića. Znao je održati formu i kada dugo nije branio. Sjetimo se kako je spremno uskočio i odlično branio protiv Astane ili Young Boysa u Švicarskoj u Bjeličinom mandatu.

„To je luksuz koji imamo, dva sjajna vratara“, kazao je tada Bjelica.

U zadnjoj liniji vjerojatno će zaigrati Moharrami, Lauritsen, Perić i Gvardiol. Jakić bi mogao biti na zadnjem veznom, u sredini Kastrati, Ademi, Majer i Oršić, a u vršku napada Gavranović.

Postava ne izgleda uopće loše, zar ne!? Problem je što na klupi neće ostati previše kvalitetnih zamjena, iskusnih igrača koji mogu ući i promijeniti tijek utakmice. No možda iznenadi netko od mlađih.

Austrijanci su protiv CSKA Moskve i posebice Feyenoorda u gostima pokazali da su ozbiljna momčad, da nisu baš takvih autsajderi kakvim su ih svi proglasili prije početka natjecanja. Očito je da imaju kvalitetu, nije puka slučajnost što su prvi na ljestvici.

gol expired Gnjusna poruka zgrozila Europu: Član uglednog nogometnog kluba pozvao na ubijanje žena i djece divider

I prošle sezone su igrali dobro, u vrlo jakoj skupini Europske lige osvojili su pet bodova. Pobijedili su Borussiju M'gladbach, koja je zasad ugodno iznenađenje Lige prvaka, dvaput su remizirali s Romom i oba puta izgubili od Bašakšehira.

Kladionice su reagirale na vijesti o koronavirusu i korigirale omjere. Koeficijent na Dinamo prvo je osjetnije porastao, pa se opet malo smanjio kada je stigla vijest da i Austrijanci imaju problema s koronom. Trenutačni koeficijent na pobjedu Dinama iznosi 2,40, a na Wolfsberger 3,20.

Dakle, Dinamo je još uvijek favorit, sada blaži, ali ipak favorit. Modri imaju veliku šansu dvama pobjedama protiv Wolfsbergera doći na korak od prolaza u drugi krug natjecanja. Zbog reprezentativne stanke uzvrat u Austriji igra se za tri tjedna, do tada bi se momčad mogla kompletirati. Osam bodova moglo bi im čak biti dovoljno ako se poklope ostali rezultati. Recimo, Dinamu bi dvostruki remi CSKA i Feyenoorda savršeno odgovarao.

Moguća postava Dinama: 

Zagorac - Moharrami, Lauritsen, Perić, Gvardiol - Jakić - Kastrati, Ademi, Majer, Oršić - Gavranović.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider