Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vratar Josipović heroj

Mladi Dinamo u osmini finala Lige prvaka: Modri juniori nakon penala u Kijevu srušili imenjaka!

Nakon boljeg izvođenja penala u osminu finala prošao je Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamova U19 momčad plasirala se u osminu finala juniorske Lige prvaka nakon pobjede na gostovanju kod Dinamo Kijeva. Modri juniori slavili su nakon boljeg izvođenja penala (4:3, 0:0 u regularnom vremenu).

Bila je to čvrsta i tvrda utakmica bez pravih prilika, a pitanje pobjednika na koncu je razriješeno udarcima s bijele točke.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar Modrih Renato Josipović s dvije fantastične obrane. U prvoj seriji je zaustavio udarac Nadolskog, a u petoj seriji i Vološinu.

Dinamo sigurno slijedi okršaj s velikanom

Kod Dinama Janković je prebacio gol, ali su Julardžija, Šipoš, Gvardiol i Karrica bili sigurni. Za kijevski sastav golove s bijele točke zabili su Isajenko, Citaišvili i Zabarni.

gol expired Liverpool nudi bogatstvo svojoj velikoj zvijezdi: Plaća od milijun eura mjesečno! divider

U play-offu je na rasporedu samo jedna utakmica, bez uzvrata, a pobjednik je izborio plasman u osminu finala. Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga (Real Madrid, Bayern München, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica, Ajax).

U Dinamovoj skupini slavila je Atalanta koja je time izborila izravan plasman u osminu finala, no zagrebački sastav ne može igrati protiv momčadi iz Bergama jer su već igrali u skupini. Iza drugoplasiranog Dinama smjestili su se Manchester City i Šahtar.

Dinamo s puno problema doputovao u Ukrajinu

Kijevski sastav je igrao u "Domestic Champions Path" dijelu ždrijeba i na putu do play-offa izbacio je Škendiju i PAOK.

Dinamo je u Kijev stigao uz jako puno problema. Zbog vremenskih neprilika umjesto u ponedjeljak, momčad je na put krenula u utorak, a u Kijev nisu niti krenuli ozlijeđeni Antonio Marin i kartonirani Tomislav Krizmanić.

gol expired Ronaldo otkrio detalje jednog od najzvučnijih transfera u povijesti: "Nisam htio otići iz Barcelone, ali..." divider

U prvom poluvremenu gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prilika.

U nastavku su prvi zaprijetili Kijevljani, u 60. minuti Šulijanski je imao sjajnu priliku, ali je Joško Gvardiol u posljednji trenutak uklizao i spasio možda i gol. Zagrepčani su uzvratili dvije minute kasnije, ali je Franjićev udarac otišao preko gola.

U posljednjim trenucima susreta Julardžija je imao možda i najbolju priliku na utakmicu. Pobjegao je domaćoj obrani i krenuo sam prema golmanu, ali je vratar Kijevljana na vrijeme izašao i obranio njegov udarac.

gol expired Izvršni direktor Liverpoola odgovorio na prijedlog o potpisivanju Gerrarda kako bi uzeo Premierligu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider