Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li im ovo upaliti?

Direktor Bayerna otkrio planove: Kovaču pripremaju velika pojačanja, ali postoji ključ

Iz Bayerna su javno obznanili svoju strategiju u lovu na velika ljetna pojačanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač počeo je pripremati momčad za novu sezonu. Oko 2.000 navijača okupilo se na prvom treningu na kojem se pojavilo svega šest članova prošlosezonske momčadi uz jedno pojačanje – mladog Jann-Fietta Arpa.

Arp je perspektivan napadač, ali ne i – barem trenutno – kalibar koji Bayernu jamči napad na europski vrh, uz paralelnu borbu s pojačanom Borussijom na domaćem terenu. Za bitku na dva fronta, točnije tri ako računamo i Kup, Bayern će trebati zvučnija pojačanja u ofenzivnom dijelu momčadi nakon završetka ere Robberyja.

Međutim, Bavarcima se ne žuri. Direktor kluba Karl-Heinz Rumennigge otkrio je nakon treninga njemačkim novinarima strategiju za ovaj prijelazni rok.

"Radimo punom parom. Još nije bilo velikih transfera koji bi pokrenuli domino-efekt. Spremni smo i imamo strpljenja'', rekao je na press-konferenciji.

Hoće li se Bayernu isplatiti politika čekanja?

U prijevodu, Bayern čeka da drugi klubovi realiziraju svoje velike želje kako bi mogli pokupiti njihove igrače koji će postati prekobrojni, po mogućnosti ispod cijene. Prije svega se to odnosi na Barcelonu, koja lovi Antoinea Griezmanna i Neymara. Njihovim dolaskom otvorio bi se put za transfere igrača poput Ousmanea Dembelea, koji je na Bayernovu radaru.

Marco Asensio, Lucas Vazquez, Gareth Bale (Foto: AFP) Bayern dovodi zvijezdu Reala: Bavarci bi najveće zvijezde, ali da nisu skupe. Ne ide... divider

Ovakva strategija riskantna je jer Bayern ne ovisi samo o sebi, ali Rummenigge tvrdi da još ima dovoljno vremena te da su ovako već poslovali u prošlosti. Primjerice, Arjena Robbena potpisali su u kasno ljeto, 28. kolovoza 2009.

Zanimljivo, obranu su osigurali puno prije početka sezone transferima Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza, za kojeg su platili rekordnu odštetu. Za pojačanja u ofenzivi odlučili su se na dijametralno suprotnu strategiju. Vidjet ćemo hoće li upaliti njihova politika čekanja.

Otkrio je i kakva je situacija s mogućim transferom Leroya Sanea i, u skladu s ranijim izjavama, najavio još čekanja.

''Vraća se s odmora ovaj tjedan, nije htio govoriti o budućnosti dok je odmarao, htio je razmisliti. Sada moramo čekati i vidjeti, dobro je poznato da tražimo krilnog igrača. Radimo na tome, spremni smo i moramo mirno čekati i vidjeti hoće li stvari sjesti na svoje mjesto", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider