Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napad na bayern

Borussia misli ozbiljno: Doveli treće pojačanje u dva dana, "oteli" velikanima mladu zvijezdu

Iz Borussije su najavili napad na Bayern, a u samo dva dana potvrdili su tri velika pojačanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia Dortmund ove je sezone sve do posljednjeg kola bila u igri za naslov prvaka Njemačke, koji je opet završio u Bayernovim vitrinama. Međutim, žuto-crni odlučni su pokušati opet sljedeće sezone.

Bundesliga je tek završila, a Borussia je krenula u veliku ofenzivu i dovela već tri pojačanja u samo dva dana. Nakon Nice Schulza i Thorgana Hazarda, Borussia je u srijedu navečer potvrdila i dolazak mlade njemačke zvijezde Juliana Brandta (23) iz Bayerna Leverkusena.

Brandt se dovodio u vezu s mnogim klubovima zbog male odštetne klauzule u odnosu na tržišnu vrijednost. Transfermakrt ga cijeni na 45 milijuna eura, a Borussia će ga platiti 25 milijuna nakon aktivacije otkupne klauzule.

Originalno krilni igrač, ove sezone blistao je u srcu veznog reda, gdje ga je pomaknuo bivši trener Ajaxa i Borussije Dortmund Peter Bosz. Brandt je upisao sedam golova u 11 asistencija u 33 prvenstvena nastupa.

Spominjao se interes Liverpoola, Reala, Atletica i Bayerna, ali Borussia je bila najbrža i osigurala je veliko pojačanje za sljedeću sezonu.

Iz Borussije su poručili da sljedeće sezone žele zadržati korak za Bayernom i pokušati osvojiti naslov koji se već sedam godina nalazi u Münchenu.

Računajući tri ekspresna pojačanja i Paca Alcacera, napadača na posudbi iz Barcelone čiji su ugovor otkupili, Borussia je već potrošila 96 milijuna eura na pojačanja za sljedeću sezonu. Rekord kluba je 112 milijuna eura u jednom prijelaznom roku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider