Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čim su to napravili...

Legendarni Irac popljuvao zvijezdu Man Uniteda i dao prijedlog: "Liverpool je dobar primjer"

Vratar Manchester Uniteda David de Gea nalazi se pod rafalnom paljbom u Engleskoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni Roy Keane očito nema dobro mišljenje o vrataru Manchester Uniteda Davidu de Gei, koji je pod udarom kritika u Engleskoj. Na De Geu se puca sa svih strana.

Nakon što je nedavno veliki strijelac Alan Shearer kritizirao Španjolca i rekao da bi Crveni vragovi morali razmisliti o prodaji, pogotovo jer imaju mladog talenta na posudbi, Keane je bio još oštriji.

Irac je utvrdio da bi se njegov bivši klub hitno trebao riješiti Španjolca ako se misli ozbiljno uključiti u borbu za najveće trofeje sljedeće sezone.

gol expired Katalonci neugodno iznenađeni: Skupocjeni veznjak otkantao Barcu i čeka sankcije na plaži u Brazilu divider

De Gea je već duže vrijeme u lošoj formi. Samo ove sezone imao je nekoliko ozbiljnih kiksova, uz vratara Newcastle Martina Dubravku ima najviše izravnih pogrešaka za pogodak.

Lošom formom potaknuo je nagađanja o tome hoće li ga Manchester United prodati. Dean Henderson na posudbi je u Sheffield Unitedu i odlično brani, a uz to je mnogo jeftiniji.

"Nikada nisam bio njegov veliki obožavatelj. On čini previše pogrešaka, velikih pogrešaka koje koštaju United velike bodove. Moje je mišljenje: ako se United želi boriti za naslov prvaka, potreban mu je bolji golman", izjavio je Keane za Sky Sports.

gol expired Otkrivena tajna mišićave zvijezde: Mažu ga uljem za bebe divider

"Potrebna im je promjena na vratima. To su činili i prije. Neki su napadači eliminirani ili prodani, isto je i s veznjacima, ali iz nekog razloga s vratarima rade drukčije. U klubu misle da moraju nastaviti s istim golmanom jer je možda bio dobar prije nekoliko godina", kaže ikona Crvenih vragova.

"Međutim, to ne funkcionira tako. Vidjeli smo da je Liverpool dosegnuo drugu razinu kada su doveli pravog vratara. U čemu je problem? Ako ne radiš dobro svoj posao, ako stalno griješiš, mora doći do promjene. Može se naći odličnih vratara", zaključio je bivši kapetan Manchester Uniteda.

gol expired Ferguson nahvalio Kloppa pa ispalio: ''Zvao me u 3 ujutro da mi kaže da je Liverpool prvak'' divider

Možda je problem u tome što je 29-godišnji De Gea najplaćeniji vratar današnjice, zarađuje 21 milijuna eura godišnje neto. Novi ugovor potpisao je prošle godine i traje mu do ljeta 2023. 

Postavlja se pitanje: tko je dovoljno lud da preuzme takav ugovor, jer teško da će se Španjolac samoinicijativno odreći goleme plaće?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider