Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odbio razgovarati s medijima

Ronaldo srušio Peleov rekord i poslao mu poruku, Pele je odgovorio: Gotova je velika debata, sve su objasnili

Ronaldo je srušio rekord, a to je priznao i Pele.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo zabio je hat-trick Cagliariju i tako stigao do 770 golova u karijeri. Portugalac tvrdi da je sada rekorder po golovima u službenim utakmicama i da je prestigao Pelea.

Postoje različiti podaci u ovoj kategoriji golova, pa je nedavno izašla informacija da je Ronaldo prestigao Peleovih 757 golova. Tada je Brazilac - ili netko iz njegova tima - prepravio statistiku i u opisu profila na Instagramu napisao: "Vodeći strijelac svih vremena (1283)".

Pele si je pridodao 526 golova iz humanitarnih i prijateljskih utakmica, čime je postao predmet sprdnje i kritike na interentu. No, nakon Ronaldove izvedbe protiv Cagliarija, ova dva nogometna velikana odlučila su stati na kraj ovakvim raspravama.

Ronaldo objavio svoju računicu

Ronaldo je nakon utakmice odbio razgovarati s talijanskim medijima, koji su bili puni kritika nakon njega zbog ranig ispadanja iz Lige prvaka, ali je zato na njegovu Instagramu osvanula poduža poruka.

gol expired Francuzi izgubili od Portugala u zadnjim sekundama, Hrvatska ne ide na Olimpijske igre! divider

"Zadnjih nekoliko tjedana preplavljeni smo vijestima i statistikama o mom rušenju Peleova rekorda od 757 službenih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vrijeme je da objasnim zašto dosad nisam prihvatio taj rekord.

Moje ogromno divljenje gospodinu Edsonu Arantesu de Nascimentu, kao i poštovanje prema nogometu uz sredine 20. stoljeća, navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih golova. Kao službene golove računao sam 9 golova za momčad savezne države Sao Paulo i jedan gol za momčad brazilske vojske. Svijet i nogomet su se promijenili dotad, ali to ne znači da možemo brisati povijest kako nam odgovara.

Pele čestitao: "Divim ti se"

Danas sam došao do 770. službenog gola u karijeri, a moje prve riječi idu Peleu. Nema igrača na svijetu koji nije odrastao slušajući priče o Peleu, a ja nisam iznimka. Zbog toga sam preplavljen srećom jer sam prestigao Peleov rekord, o čemu nisam mogao ni sanjati odrastajući na Madeiri", napisao je.

Pele je odgovorio na svom profilu, na kojem u trenutku pisanja teksta još stoji da je rekorder s 1283 gola. 

"Cristiano, život je solo-borba. Svatko bira svoje putovanje. Kako je tvoje samo lijepo! Divim ti se, volim te gledati kako igraš i to nije tajna. Čestitam ti na rušenju mog rekorda po golovima u službenim utakmicama. Jedino žalim jer te večeras ne mogu zagrliti. U tvoju čast stavljam ovu fotografiju kao simbol našeg dugogodišnjeg prijateljstva", napisao je uz zajedničku fotografiju s Ronaldom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider