Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čuveni tulum u Madridu

Ronaldo otkrio kako se lumpovalo u Realu i što mu je Romario radio: Kad je stigao pun bus žena, bio je krš i lom

Brazilski Ronaldo prisjetio se nekih anegdota iz svojeg burnog života i karijere…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldo Luis Nazario de Lima zacijelo je jedan je od najboljih nogometaša u posljednjih četvrt stoljeća, za mnoge i najbolji. Za Brazilce odmah do Pelea i Garrinche.

O „pravom Ronaldu“ u nogometnom smislu zna se sve. Nešto manje zna se o njegovu privatnom životu i onome što se događalo iza zastora. Kada bi se kamere ugasile, bilo je svega. Znao se provoditi, a imao je i dosta poroka, barem takve glasine godinama prate čarobnog Brazilca.

Ronaldo progovorio o tulumima u Realu

O tome je djelomično progovorio gostujući u showu „Universo Valdano“, televizijskoj emisiji Jorgea Valdana, nekoć slavnog argentinskog napadača. Obojica se mogu pohvaliti naslovima svjetskih prvaka. Spaja ih i to što su nosili dres Real Madrida.

gol expired Bayern i službeno prekrižio Perišića: Ne žele ga otkupiti, vraćaju ga u Inter divider

Valdano je bio sportski direktor u eri Galacticosa početkom 2000-ih, kada je Ronalda prešao u Real iz Intera. Dakle, zna puno toga o Ronaldu, koji je u intervjuu progovorio o nekim urbanim legendama.

„Florentino Perez angažirao je osobno osiguranje da stražari ispod vrata tvoje vile i ti si ih opet znao izigrati“, sa smiješkom na licu prisjetio se Valdano.

Uvijek odgovoran

„Neki od njih sudjelovali su na zabavama“, uzvratio je Ronaldo glasno se cerekajući.

„Ta je priča prerasla u legendu. Znao sam napraviti koju zabavu više, ali nije to bilo baš tako kako se priča“, nastavio je Ronaldo, koji se nedavno upustio u nogometni biznis, a trenutačno je predsjednik i vlasnik Valladolida.

„Uvijek sam bio odgovoran. Pazio sam na to da si ne uništim zdravlje. Nakon što bismo upisali pobjedu, volio sam to proslaviti. Problem je što smo često pobjeđivali“, nasmijao se Brazilac.

„No u tim pričama puno se pretjeruje. Legendarnih anegdota manje je nego što se misli.“

Jedna od legendi je i urnebesna proslava rođendana dok je igrao u Realu.

Kad je stigao pun bus žena...

„Dolazak onog autobusa bio je užasan“, smije se Ronaldo.

Aluzija je to na pun autobus djevojaka koje su se pojavile na vratima njegove vile. Prije nekoliko mjeseci Ronaldov suigrač iz tog razdoblja Ivan Helguera za medije se prisjetio što se točno dogodilo. Na zabavi su se našli i osumnjičeni preprodavači droge. U javnosti su se pojavile fotografije s te čuvene zabave.

„Ronaldo i Roberto Carlos znali su se malo više zabaviti. No sigurno to nisu radili svaki dan“, prisjetio se Helguera, koji je pokušao ublažiti glasine u razgovoru za španjolske medije.

Kako ste doživjeli start Vatrenih u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

„Istina je da smo organizirali zabave nakon pobjeda, ali nikada to nismo radili prije utakmica.“

Helguera se potom prisjetio anegdote s Brazilčeve čuvene proslave jednog od rođendana. Priča kaže da je bio krš i lom.

„Napravio je zabavu u kući koju je poslije prodao Sergiju Ramosu. U jednom trenutku stigao je autobus pun djevojaka. Ja sam bio sa suprugom, odlučili smo napustiti zabavu. Isto je napravio i Figo“, ispričao je nekoć sjajni stoper, koji je nerijetko igrao i na poziciji zadnjeg veznog.

Tko će ustati u 11!?

Roberto Carlos krajem prošle godine priznao je:

"Treninzi u ponedjeljak ili čak utorak uvijek su bili poslijepodne. Nitko se nije mogao dignuti u 11."

Ronaldo je bio "predsjednik organizacijskog odbora za partijanje". To je sam ispalio. Ponekad se zna našaliti i kazati da mu nedostaju njegove zabava, pogotovo sada kada se konačno skrasio i dodatno se zaokružio.

I Valdanu je rekao nešto slično.

„Bilo je to spektakularno vrijeme. Real i Madrid najbolja su moguća kombinacija kluba i grada. To nema nigdje“, kazao je Ronaldo, a Valdano samo klimnuo glavom. Točno zna o čemu Brazilac govori.

Među ostalim, Ronaldo se u Valdanovu showu prisjetio i toga kako je dočekan u brazilskoj reprezentaciji u svoje brucoško doba.

Romario učio Ronalda poniznosti

„Romario je bio grozan prema meni“, smije se Ronaldo i nastavlja.

„Stalno me je slao po kavu, nakon svakog treninga morao sam mu očistiti kopačke… Naravno, i sve ostalo što je trebalo počistiti i spremiti nakon treninga.“

Nekoć se na taj način učilo mlade zvijezde redu i respektu prema starijima. I Romario je u svoje vrijeme prošao istu, možda još opakiju inicijaciju.

Njegovi slavni prethodnici, Zico, Socrates, Falcao, Eder, Junior i ostatak društva bili su još nemilosrdniji prema novacima. Red se morao znati.

Takvi su Brazilci

Mnogi su uvjereni da bi i Ronaldo, i Romario, i Ronaldinho i mnogi drugi Brazilci ionako spektakularne karijere napravili još većima da su se manje provodili i živjeli profesionalnije.

Ali takvi su gotovo svi Brazilci; da nije ritma sambe, ne bi bilo ni joge bonite. To im je u krvi, jedno iz drugog proizlazi. Kao što škorpion mora ubosti žabu, tako i oni moraju lumpovati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider