Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka na debi

Rokas Pukštas dobio poziv SAD-a, ali Hajduk ga ne pušta: Bijeli imaju dobar razlog za to

Rokas Pukštas još čeka na debi u dresu američke nogometne reprezentacije.

Rokas Pukštas (Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix)

Odlične igre Rokasa Pukštasa, veznjaka Hajduka i jednog od najvećih američkih talenata, nisu prošle nezapaženo kod izbornika SAD-a Gregga Berhaltera koji mu je poslao poziv za zimski kamp seniorske vrste.

Budući da želi malo bolje upoznati igrače koji kucaju na vrata A vrste, Berhalter je poslao poziv na Poljud, ali dobio je odbijenicu. Bijeli ne puštaju Pukštasa na zimski kamp jer nemaju to obvezu učiniti. Zašto?

Kako zimski kamp i prijateljska utakmica protiv Slovenije, koja se igra 20. siječnja, ne spadaju pod službene FIFA-ine termine, klubovi mogu birati hoće li ili neće pustiti svoje igrače na takva reprezentativna okupljanja.

Zbog toga izbornik Berhalter na raspolaganju neće imati niti jednog Amerikanca koji igra u Europi, pa tako ni Pukštasa koji se nalazi na Hajdukovim pripremama za drugi dio sezone u kojoj ih čeka napeta borba za naslov prvaka.

Slijedom toga, američka reprezentacija za zimski kamp i utakmicu protiv Slovenije je isključivo sastavljena od igrača iz tamošnje MLS lige koja se igra tek od veljače, tako da su ih klubovi pustili na reprezentativno okupljanje.

Podsjetimo, Pukštas još nije debitirao za američku A vrstu, ali to će svakako dogoditi u bliskoj budućnosti, možda već u ožujku za kad je zakazano novo okupljanje američke reprezentacije, i to u FIFA-inom terminu...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider