Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BRAVO, ANTE

Španjolska La liga stigla do pola sezone, hrvatski reprezentativac među napadačkom elitom

Vrlo uzbudljiva je sezone španjoske Primere u kojoj već standardno bitnu ulogu igra Luka Modrić, no već neko vrijeme i Ante Budimir.

Novi pogodak u nogometnom prvenstvu Španjolske postigao je naš trenutačni prvi napadač, Ante Budimir.

Bio je to i jedini pogodak na utakmici, a njegova Osasuna njime je pobijedila Almeriju rezultatom 1:0. Time je ujedno završila i točno polovica sezone u Španjolskoj.

Real i dalje glavni favorit

Pa evo kako stvari stoje u jednoj od najjačih europskih liga.

Na vrhu je Real Madrid s našim Lukom Modrićem, ali senzacija broj jedan je čudesna momčad Girone, koja ima isti broj bodova kao Real!

Velikih sedam bodova zaostatka ima prvak Barcelona. Dinamov protivnik u Konferencijskoj ligi, Betis, drži sedmo mjesto. A Budimirova Osasuna je 12.

U takvoj sitruaciji, evo što kažu kladionice na pitanje tko će osvojiti naslov prvaka. Kladionice Realu daju čak 76 posto izgleda za titulu! Senzacionalnoj Gironi daju oko 11 posto, a prvaku Barceloni samo devet posto. Neka tri posto ima još Atletico Madrid, a svi ostali samo teoretske šanse.

Budimir bolji od Lewandowskog

I još pogled na ljestvicu strijelaca, na kojoj Ante Budimir drži visoko šesto mjesto!

Na prvom mjestu je čudesni Jude Bellingham s 13 pogodaka, iako ni ne igra na poziciji napadača. A naš Ante Budimir sa svojih devet pogodaka, ima jedan više čak i od legendarnog Roberta Lewandowskog!

Evo što je Ante rekao o svojoj odličnoj sezoni.

"Rekao bih da sam iz godine u godine na nekom polju bolji, pa sam sveukupno bolji. Ovo mi je tako možda bila godina gdje sam bolji od prethodnih, to je i statistika pokazala. Sigurno da se ovdje osjećaj jako ugodno, da mi je lijepo u klubu, na terenu i gradu pa sigurno to pomaže da svaki put izvlačim nešto sve bolje iz sebe", rekao je Budimir.

La Liga se nastavlja već idućeg vikenda, odnosno već u petak 12. siječnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider