Automoto
SPORTOVI
Automoto
SREĆOM, NEMA POSLJEDICA

Juraj Šebalj se javio s relija Dakar: "Nisam pazio i motor nam je gotov"

Juraj Šebalj i Ivan Vidaković sutra će startati na reliju Dakar, a dan prije početka dogodila im se nezgoda.

Sutra će započeti ovogodišnje izdanja Dakar relija, koje će se voziti u sedam različitih kategorija. Jedna od njih je "Classics", u kojoj će Hrvatska imati svoje predstavnike.

Juraj Šebalj i Ivan Vidaković vozit će u Saudijskoj Arabiji automobil Nissan Terrano II, za talijansku momčad Tecnosport, u konkurenciji ukupno 86 automobila.

Napravili pogrešku i pokidali motor

Samo dan prije starta, odnosno tijekom vožnje kojom su se trebale odrediti startne pozicije, dogodio im se nezgodan kvar, koji je Šebalj sam putem poslanog videa objasnio.

"Reli Dakar za nas nije najbolje započeo. Na prologueu, to je brzinski ispit kojim se određuju startne pozicije, pregrijao sam motor. Jučer smo nešto petljali po mjenjaču i ostavili smo ga u pogonu na dva kotača. Ja sam mislio da je u pogonu na sva četiri. Auto se mučio po pijesku nekoliko kilometara. Nisam dobro čuo okretaje motora jer imam specijalan interfon da bolje čujem suzovača i temperatura motora je otišla u crveno. Nisam pazio na to i motor je jednostavno gotov, moramo ga zamijeniti", rekao je Šebalj, nastavivši:

"Srećom, moj tim, Tecnosport iz Italije, će sve napraviti, zamijeniti motor i sutra najnormalnije startamo. Nismo ništa izgubili, sutra počinje službeni dio relije. Nije dobro počelo, ali srećom nema nikakvih posljedica."

Reli traje 12 dana, samo završiti ga je premija

U svakom slučaju, bolje da se ovako nešto dogodilo sad nego dok se budu nalazili usred pustinje. Ispred njih je po mnogima najteža utrka na svijetu, vozi se ukupno 12 dana, a i sam Šebalj je rekao kako je ambicija utrku završiti. Tek nakon toga, jer to uistinu mogu samo najbolji, se gleda i konačni plasman. 

Mi im svakako želimo puno sreće i što manje sličnih pogrešaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider