Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulaganje u infrastrukturu

VIDEO Sjajna priča albanskog nogometa: Vatreni o ovome još uvijek samo mogu sanjati

Reporter Ivan Forjan za Dnevnik Nove TV posjetio je kamp albanske nogometne reprezentacije.

U samom centru Tirane mlade nade albanskog nogometa polako počinju graditi svoju priču, i to u super modernom kampu koji je dom svim nacionalnim selekcijama. Kuća albanskog nogometa pruža komfor kakav u Hrvatskoj još uvijek ne postoji.

Albanci su nogometni kamp počeli graditi prije pet godina, u funkciju je stavljen od ožujka 2023. godine, a sastoji se od dva nogometa terena, jedan s umjetnom travom, a drugi s prirodnom. Cijena – nešto više od 10 milijuna eura.
Izgradnju su dijelom financirale FIFA, UEFA, Albanski nogometni savez, a naravno i država.

"Sve što momčad treba je ovdje, ovdje se pripremaju sve naše vrste nacionalne momčadi, ne samo A vrsta, već sve naše vrste. U kampu imaju sve što im treba da bi radili i trenirali kako treba, kako bi imali sve uvjete i bili bolji na terenu", kazao je glasnogovornik Fatjon Kodra. 

Osim dva nogometna terena, u kampu se još nalaze teretana, centar za fizioterapiju, sauna i još puno, puno toga. Nažalost, Vatreni još uvijek nemaju nogometni kamp koji se tek treba izgraditi u Velikoj Gorici, što je iznenadilo glasnogovornika Albanskog nogometnog saveza:

"Da, to je ustvari nevjerojatno, ali važno je imati kamp jer vidite da imamo rezultate, ništa ne ide preko noći. Sve se razvija i sad ubiremo plodove svog rada".

Albanci su nacionalni stadion dobili još prije četiri godine, prima više od 22 tisuće gledatelja i stajalo je nešto više od 75 milijuna eura. Na tom stadionu je odigrano premijerno finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.

U proteklih devet godina izgradili su još tri supermoderna stadiona, a sve bolja infrastruktura je, između ostalog, privukla dvojac Slyvinho - Pablo Zabaleta koji je albansku izabranu vrstu odveo na Euro 2024.

Dodajmo kako je ždrijeb smijestio Albance u skupinu s Hrvatskom, Španjolskom i Italijom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider