Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika trenerska nada

Neočekivani nasljednik Zidanea? Real se sjetio zaboravljenog trenera koji vozi reli

Nekoć je bio velika trenerska nada, a danas je vozač relija koji odbija ponude za povratak na klupu.

Galerija Andre Villas-Boas (Foto: AFP) Andre Villas-Boas (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) +2 Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Real Madrid je još uvijek u potrazi za trenerom nakon što je Zinedine Zidane šokantno dao ostavku ubrzo nakon osvajanja treće uzastopne Lige prvaka.

Real je odmah krenuo u potragu za elitnim trenerskim imenom, ali najcjenjeniji nogometni umovi današnjice baš se i ne trgaju za preuzimanjem vruće madridske klupe.

Real su odbili Mauricio Pochettino, Max Allegri i Julian Nagelsmann; kao kandidati ostali su bivši igrači Raul i Jose Maria Guti, a od etabiliranih trenera u igri je još Antonio Conte koji bi mogao napustiti Chelsea.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Toj listi kandidata pridružilo se još jedno ime: prema francuskom RMC Sportu, Real je kontaktirao već pomalo zaboravljenog portugalskog trenera Andrea Villasa-Boasa.

Od Mourinhova nasljednika do vozača relija

AVB je nekoć glasio za veliku trenersku nadu i ''novog Mourinha'', čiji je asistent bio u Portu. Prvi samostalni posao imao je u Academici, nakon čega je s 33 godine s Portom osvojio čak četiri trofeja: do naslova je stigao bez poraza, čemu je dodao portugalski Kup i Superkup te Europsku ligu.

Već se sljedeće sezone našao na klupi Chelseaja, ali njegova se karijera ipak nije razvijala u skladu s predviđanjima. U Chelseaju nije dočekao kraj sezone, Tottenham je napustio nakon sezone i pol, nakon čega je dvije sezone vodio ruski Zenit i jednu kineski Shangai SIPG.

Andre Villas-Boas (Foto: AFP) Andre Villas-Boas (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kinesku avanturu završio je u prosincu 2017. i prebacio se u – reli! Villas-Boas je uzeo pauzu od nogometa kako bi vozio slavni Reli Dakar, koji je okončao u četvrtoj etapi nakon nesreće u kojoj je ozlijedio leđa.

Iako je dobio mnogo ponuda za povratak na klupu, bez trenerskog je angažmana već duže od pola godine, a u međuvremenu je vozio još jednu off-road utrku.

Vidjet ćemo je li se u potpunosti zasitio nogometa ili će zov Reala ipak biti prejak. Villas-Boas ima sasvim dovoljno vremena za revitalizaciju karijere – radi se o (bivšem) treneru koji ima tek 40 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider