Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vruće madridsko ljeto

Pochettino objasnio zašto je odbio Real, a zbog Zidanea im je propao jedan veliki posao

U Kraljevskom klubu traje intenzivna potraga za nasljednikom Zinedinea Zidanea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid imao je plan brzo imenovati Mauricija Pochettina za nasljednika Zinedinea Zidanea, ali ih je argentinski stručnjak odbio, poslije čega su kontaktirali Massimiliana Allegrija i dobili isti odgovor.

Sukus je to dosadašnjih novosti vezanih uz potragu Kraljevskog kluba za nasljednikom legendarnog Zizoua koji je protekli tjedan odstupio nakon što je osvojio tri uzastopne Lige prvaka.

Predsjednik Reala Florentino Perez htio je dovesti Pochettina koji posljednje četiri godine radi odličan posao s Tottenhamom. Čak su i obavljeni tajni pregovori na kojima mu je ponuđeno preuzimanje Reala, ali Pochettino je Kraljevskom klubu udijelio "košaricu".

"Imam svoj put i ciljeve, a ako sad odem, dovest ću u pitanje svoju lojalnost", način je na koji razmišlja Pochettino.

Ni Pochettino ni Allegri

On je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor s Tottenhamom u sklopu kojeg postoji klauzula da može otići bez odštete u bilo kojem trenutku ako ga pozovu Real Madrid ili PSG, ali očito je procijenio da još nije vrijeme za odlazak, odnosno da ima neobavljenog posla u Tottenhamu.

Druga opcija bio je Allegri, ali i tu se Perezu suzio manevarski prostor jer je Talijan potvrdio kako ostaje u Juventusu.

Inače, Zidaneova ostavka imat će odnosno već sad ima reperkusije na Realov ljetni prijelazni rok.

Zidane je htio Manea, ali...

France Football piše kako je, uz Zidaneov blagoslov, Real bio krenuo u realizaciju transfera Sadija Manea, sjajnog Liverpoolova brzanca kojeg će u petak imati priliku vidjeti i slavonska publika na utakmici Hrvatska – Senegal.

Trebao je to biti prvi u nizu Realovih poslova ovog ljeta, međutim izgleda da od toga neće biti ništa. Zapravo, možda i bude, ali sve će ovisiti o Zidaneovu nasljedniku i njegovoj viziji momčadi.

Madrid je ljeti gotovo redovito najtopliji grad u Europi, a ovog će ljeta, naročito oko Santiago Bernabeua, biti izuzetno vruće...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider