Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sridu!

Rivalstvo između Rijeke i Hajduka je nabijeno mržnjom zadnjih godina, ali naš voditelj dao je sjajan komentar

Rijeka i Hajduk sastaju se ove nedjelje na Rujevici u sklopu 29. kola SuperSport HNL-a.

U nadolazećem 29. kolu HNL-a posljednja utakmica bit će ona koja, kod nekih, nosi epitet derbija. Bolje reći, Jadranski derbi: Rijeka - Hajduk na Rujevici. U toj utakmici za Splićane neće moći igrati kartonirani Marko Livaja i Filip Krovinović, pri čemu će neigranje Livaje biti veliki hendikep za Majstora s mora budući da je momčad, onda kada je on igrao, na Rujevici u protekle dvije godine pobijedila u sve četiri utakmice.

U novom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu umjesto taktičkih postavki naši voditelji su se više dotaknuli svega ono što nose utakmice Rijeke i Hajduka proteklih godina.

"Povijesno gledano, Dinamo – Hajduk nitko nije ni blizu tom rivalstvu. Ali, stvarno u zadnjih 10-ak godina kako se Rijeka digla, to rivalstvo Hajduka i Rijeke je jako opipljivo nabijeno mržnjom", rekao je Ivan Ljubić.

"Puno su žešće utakmice Rijeke i Hajduka nego Dinama i Hajduka zadnjih godina", primijetio je Mateo Pukšar.

"Je, jesu", složila se Valentina Miletić.

Zatim je Igor Ćurković uzeo riječ i poentirao:

"Ako ćeš gledati tako, Hajduk ima povijesno rivalstvo s Dinamom, rivalstvo s Rijekom kao Jadranski derbi, dalmatinsko rivalstvo sa Šibenikom, rivalstvo s Osijekom kao 'Best of the rest' đir, ima rivalstvo i sa Slavenom jer je Koprivnica postala najgore gostovanje. Ima rivalstvo s Istrom 1961 koja mu je ove sezone uzela puno bodova. Ima rivalstvo s Goricom zbog transfera, cjenkanja, ovoga, onoga. Ima rivalstvo s Lokomotivom… Brate mili, samo zato jer je Hajduk i jer je puno ljudi na tribini, ne moramo to zvati derbi", zaključio je Ćurković.

Cijela 30. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider