Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
barca se vraća tradiciji?

Veliki talent oduševio u debiju za Barcu: Predstavio se svijetu genijalnom asistencijom

Mladi veznjak Barcelone postao je glavna tema nogometne Španjoske nakon debija za prvu momčad.

Riqui Puig (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona se u utakmici šesnaestine finala Kupa kralja lako obračunala s Cultural Leonesom, koja je na Camp Nouu stradala s 4:1.

Bila je to prilika za rotacije i odmaranje prvotimaca, ali i premijerne nastupe mladih igrača. Tu utakmicu do kraja života pamtit će Riqui Puig, 19-godišnji proizvod čuvene Barcine škole La Masije rođen u obližnjoj Matadeperi, koji je debitirao za prvu momčad u službenim utakmicama i – oduševio.

Dan nakon utakmice Puig je glavna tema španjolskih medija, a hvale ga čak i Realu bliski sportski listovi. Svi se slažu u ocjenama: valja zapamtiti ime ovog mladog veznjaka, koji je ušao u igru u 55. minuti, a nešto više od 35 minuta na terenu bilo mu je dovoljno da ''ukrade predstavu''.

Puig se posebno istaknuo u 70. minuti kada je asistirao za pogodak Denisa Suareza, i to na kakav način. Velemajstorski je u istom pokretu fintirao udarac i lagano potkopao loptu, koja je prošla između dvojice protivničkih braniča i u mat-situaciju izbacila strijelca Suareza.

Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Koreografija Red Fuckersa (Foto: www.torpedo.media) Ivor Weitzer (Foto: www.torpedo.media) +6 Vedran Gerc slavi pogodak s momčadi (Foto: www.torpedo.media)

Barcelona se vraća tradiciji?

"Ovo je debi iz snova, pobijedili smo i ja sam asistirao, ali najvažnije od svega, momčad je pokazala pravo lice", rekao je.

"Prvi put sam bio na Camp Nouu s tri godine, zamislite osjećaj ulaska na teren i odigravanja 35 minuta. To je san", dodao je i opisao svoju sjajnu asistenciju.

"To su stvari koje se dogode u trenutku, vidio sam Denisa slobodnog, dodao mu i on je zabio", rekao je.

Nahvalio ga je i trener Ernesto Valverde.

"Ima puno samopouzdanja, i u obrani i u napadu, ne skriva se i traži loptu, to je njegova velika kvaliteta", rekao je Valverde.

Osim Puiga, za Barcelonu je zaigralo još nekoliko njihovih, domaćih proizvoda: Oriol Busquets (nije u srodstvu sa Sergiom, iako igrom podsjeća na njega) i Carlos Alena, koji je zabio u posljednjem ligaškom susretu protiv Villarreala.

Nakon što su se posljednjih godina orijentirali na kupovinu skupih pojačanja, čini se da u Barci domaći mladi igrači ponovno sve više dobivaju priliku. Ako budu igrali kao u posljednjih nekoliko utakmica, to uopće ne izgleda kao loša strategija Barcelone.

 

Ni srpski nogometaš nije odolio: Na svečanosti zavirio u omiljeni dekolte talijanskih navijača Diletta Leotta (Instagram) Diletta Leotta (Instagram) Diletta Leotta i Wanda Nara (Instagram) +6 Diletta Leotta (Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider