Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objavljeni detalji

Rijeka traži odštetu nakon finala Kupa: Riječani žele 100 tisuća eura

Rijeka traži naknadu štete nakon finala Kupa na Rujevici.

Galerija Torcida Split na Rujevici Torcida Split Torcida Split +7 Torcida Split

Drugu godinu u nizu Hajduk je osvojio Kup. Bijeli su na riječkoj Rujevici pobijedili Šibenik 2:0.

Nakon utakmice baš nitko nije pričao o nogometu. Glavna tema je bio Marko Livaja i njegovo pjevanje, no spominjale su se i uništene sjedalice na istočnoj tribini.

U drugom dijelu dvoboja Torcida je zapalila dio tribine, vatrogasci su dugo čekali s intervencijom pa je veliki dio tribine zapravo uništen.

Zbog toga je reagirala i Rijeke koja traži naknadu šteta, a procjena je pala na 100 tisuća eura. Uz sjedalice bilo je još nekih manjih oštećenja, što je sve navedeno u Rijekinom priopćenju.

“Zbog mnogobrojnih upita naših navijača i interesa medija vezano za evidentirana oštećenja i materijalnu štetu na stadionu HNK Rijeka prilikom odigravanja utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Hajduk i HNK Šibenik navodimo sljedeće:

Najveća zabilježena oštećenja i materijalna šteta evidentirana je na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka. U potpunosti je oštećen (polomljen) veći broj sjedalica od čega je dio sjedalica zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je do oštećenja armirano betonske konstrukcije. Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, evidentirana su oštećenja travnjaka (1 m x 1 m) nastala uslijed aktiviranja pirotehničkih sredstava (tzv. topovski udar).

Torcida Split Torcida Split (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Evidentirano je i oštećenje murala kojim je oslikan stadionski ulaz na istočnu tribinu. Radi se o muralu koji je nazvan “Zajedno”, a glavni protagonisti istog su upravo štićenici Udruge za sindrom Down – Rijeka 21. Zbog bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu došlo je do oštećenja odnosno topljenja dijelova umjetne trave i zaštitne mreže na koju su pala pirotehnička sredstva. Po završetku utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine, uništen je pano koji prekriva zid tribine dimenzija 15 m x 8 m.

Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili smješteni navijači Šibenika, evidentirano je oštećenje manjeg broja sjedalica, te oštećenja sanitarnih čvorova.

Na južnoj i zapadnoj tribini oštećen je manji broj sjedalica, te su u svlačionici koju su koristili igrači HNK Hajduk aktivirana dva protupožarna aparata.

Nakon utakmice je izvršen očevid od strane djelatnika policije, a prema procjeni ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura. HNK Rijeka će podnijeti imovinsko pravni zahtjev zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. Kaznenog zakona zbog materijalne štete koja je nastala prilikom uništenja imovine stadiona.

Ovim putem obavještavamo sve naše navijače i pretplatnike da su već u tijeku radovi na uklanjanju navedenih oštećenja, a zahtjev za nadoknadu nastale štete bit će proslijeđen organizatoru utakmice Hrvatskom nogometnom savezu”, stoji u priopćenju HNK Rijeka'', napisala je Rijeka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider