Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
isprike šibeniku

Hajduk će kazniti Livaju: "Poziva se na njegovu smrt, a institucije nisu reagirale"

Marko Livaja našao se na meti mnogih, a Hajduku smeta što nitko nije reagirao nakon što su navijači Rijeke pozvali na Livajinu smrt.

Marko Livaja (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Nogometaši Hajduka pobijedili su Šibenik 2:0 i osvojili drugi Kup u nizu. Bijeli su zasluženo slavili na Rujevici, no nakon utakmice nitko nije prokomentirao nogomet.

Glavna tema postao je Marko Livaja, koji je pjevao Torcidinu uvredljivu pjesmu o Šibenčanima.

Čak je nakon toga reagirao i Hrvatski nogometni savez, koji će razmotriti kaznu za najboljeg nogometaša HNL-a, a i Hajduk je odlučio poslati priopćenje u javnost.

Hajduk će kazniti Livaju, a iznos ide u zakladu Bilo srce. No splitskom klubu smeta što se takva hajka nije podigla nakon što su nedavno navijači Rijeke pozivali na smrt Marka Livaje, vikali su ''umri Livaja'', a video se proširio društvenim mrežama.

''Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima unatoč emocijama koje vladaju bi se morali izuzeti od toga. Sukladno događanjima nakon jučerašnje utakmice, smatramo da je naš igrač Marko Livaja pogriješio što je pjevao pjesmu koja je izazvala povredu osjećaja ljubitelja sportskog rivala iz Šibenika, kojima se ovim putem još jednom ispričavamo.

Kao Klub ćemo prema svim svojim igračima koji počine bilo kakav prijestup, kao i dosad, reagirati sukladno internom disciplinskom pravilniku, a iznos ćemo donirati našem Bilom srcu. S obzirom na razinu odgovornosti i utjecaja koje imamo prema javnosti, radit ćemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove. Nažalost, ne možemo se ne osvrnuti na svojevrsno ignoriranje kada se dogodi suprotno, konkretno u slučaju poziva na smrt najboljeg igrača lige i hrvatskog reprezentativca.

Marko Livaja Marko Livaja (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Diskurs u javnom prostoru nije bio toliko izražen ni primjetan, a izostale su reakcije odgovornih institucija koje su trebale stati u zaštitu. Postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, a samim time i odgovornosti prema osobi koja svoju ljudskost, veličinu i igračku vrijednost svakodnevno pokazuje prema svima onima koje uveseljava pristupom, neumornim fotografiranjem i izvedbama na terenu. Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet'', objavio je Hajduk.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider