Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva utakmica 8. kolovoza

Rijeka dobila priliku za osvetu: Aberdeen utrpao pet komada Čihuri!

Nogometaši Rijeke doznali su ime suparnika u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni doprvak Rijeka u 3. pretkolu Europske lige igrat će protiv škotskog prvoligaša Aberdeena.

Škotski sastav je u uzvratnom susretu na svom travnjaku pobijedio gruzijsku Čihuru sa 5:0 nakon što je prvi susret završio bez pobjednika, 1:1.

Golove su zabili Sam Cosgrove (9, 20, 80), Greg Leigh (58) i Scott Wright (65).

Aberdeen je prije četiri godine izbacio Rijeku u drugom pretkolu istog natjecanja. Škoti su u prvom ogledu na Kantridi slavili s uvjerljivih 3:0, dok je u uzvratu bilo 2:2 iako je Rijeka golovima Tomasova i Kvržića vodila 2:0.

Škotska momčad ove sezone je natjecanje u Europi započela već u prvom pretkolu gdje su prošli finski Rovaniemi s dvaput po 2:1. Inače, u prošloj sezoni završili su na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice iza Celtica, Rangersa i Kilmarnocka.

U svojoj povijesti četiri su puta bili prvaci Škotske, zadnji put davne 1985. godine pod vodstvom legendarnog Sir Alexa Fergusona.

Prva utakmica igra se u Rijeki 8. kolovoza. 

Kaos na utakmici Europske lige: Topovski udar ozlijedio suca i poslao ga u bolnicu! Sudac na travnjaku (Screenshot) Topovski udar u Rumunjskoj (Screenshot) Topovski udar u Rumunjskoj (Screenshot) Tučnjava na travnjaku (Screenshot)

Detalj s utakmice Zrinjski - Utrecht (Foto: AFP) Zrinjski kreirao pravu senzaciju: Eliminirali uglednog nizozemskog prvoligaša! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider