Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na Šubićevcu

Jakirović upisao prvu pobjedu na klupi Rijeke: U 12 minuta pala dva gola i crveni karton

Rijeka je osvojila velika tri boda na gostovanju kod Šibenika u HNL-u.

Šibenik - Rijeka (Foto: Niksa Stipanicev/Cropix)

Nogometaši Rijeke pobijedili su Šibenik s 2:1 u susretu 19. kola SuperSport HNL-a i tako se odmaknuli od zone ispadanja.

Rijeka je povela već u četvrtoj minuti golom Matije Frigana, dok je u sedmoj izjednačio Ivan Delić kojem je Labrović obranio jedanaesterac, ali je Delić pogodio iz drugog pokušaja. Igrača više još od 12. minute Rijeka je naplatila tek u 87. kada je lukavi i lijepi gol petom postigao Jorge Obregon.

Svašta se na utakmici dogodilo u prvih 12 minuta. Prvo je Rijeka povela u četvrtoj kada se Frigan lijepo naklonio i glavom pogodio domaću mrežu. No, Šibenčani su brzopotezno odgovorili.

Fran Tudor u dresu Hajduka VIDEO Bivši igrač Hajduka zaradio isključenje, na terenu nastao opći metež divider

Zbog igranja rukom Dilavera dosuđen je jedanaesterac. Udarac Jurića obranio je Labrović, nekadašnji vratar Šibenika, ali je odbijenu loptu dočekao Jurić i iz drugog pokušaja pogodio za izjednačenje.

No, domaći navijači u 12. minuti su doživjeli novi šok kada je igrač Šibenika Josip Knežević zbog grubog starta zaradio crveni karton.

Nakon isključenja ritam se do kraja prvog poluvremena smirio. Gosti iz Rijeke su dominirali posjedom, ali Šibenik je prilično jednostavno zaustavljao suparničke napade i Rijeka je do odmora ostala bez prave prilike za novo vodstvo.

Joško Gvardiol i Dani Olmo u pozadini Leipzig ostao bez bivšeg dinamovca, neće ga biti duže vrijeme divider

Na početku drugog poluvremena Galešić je gađao s više od 30 metara, a uz pogrešku domaćeg vratara Rogića lopta je pogodila šibensku vratnicu. Dugo vremena nakon toga, unatoč igraču više, Rijeka nije znala zaprijetiti, a najbolju šansu imao je Šibenik. Nakon kornera Mislav Matić je s dva metra udaljenosti zamalo prebacio suparnička vrata.

Još bolju šansu za Šibenik je imao Arai u 85. minuti. Japanski nogometaš je prošao po lijevoj strani, ali je njegov opasni udarac skrenuo Labrović.

Na kraju je Rijeka ipak uspjela doći do vrlo važna tri boda. Hodža je pucao, a lukavo i vrlo spretno petom je loptu u mrežu poslao Obregon za gostujuće slavlje.

Rijeka je i dalje osma, ali ima 19 bodova kao i sedma Lokomotiva. Šibenik je ostao pretposljednji te ima četiri boda više od Gorice.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider