Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počelo je

Rijeka odgodila Jadranski derbi na Poljudu: Hajduk bez oba derbija u prvih pet kola

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke je odgođen.

Rijeka - Hajduk (Foto: GOL.hr)

Hajduk i Rijeka na svojim su službenim stranicama objavili kako je Jadranski derbi predviđen za 2. kolo, 24. srpnja, odgođen na zahtjev Riječana. Novi termin odigravanja odredit će se naknadno.

''Utakmica je odgođena zbog pripreme i nastupa Rijeke u drugom pretkolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv Djurgardensa IF'', objavila je Rijeka.

Rijeci ovaj termin derbija nikako ne paše. Djurgardens je jako opasan protivnik koji se nalazi na polovici natjecateljske sezone, dok su Riječani tek počeli s izgradnjom momčadi pod novim trenerom Draganom Tadićem.

gol expired Rijekin sudar s realnošću: Nakon brojnih transfera stigle devastirajuće vijesti o ozljedama divider

Bit će još odgoda ovog ljeta

Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja HNS-a, klubovi koji sudjeluju u UEFA klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu jedne utakmice u pretkolima i još jedne u grupnoj fazi natjecanja te je sukladno s tim donesena ova odluka.

Hajduk tako neće igrati dva derbija u prvih pet kola. Osim Jadranskog derbija, neće se igrati ni onaj najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka na Maksimiru u 5. kolu.

Naime, ta se utakmica može igrati tog vikenda samo u nedjelju (14.8.), a Dinamo neće moći igrati tada zbog obaveza u Europi u utorak ili srijedu. 

Ta će vijest biti potvrđena nakon plasmana Modrih u play-off.

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider