Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne želi produžiti ugovor

Potres u Rijeci, Sopić izbacio jednog od glavnih igrača: "Gospodin ide na tribinu"

Rijeka će dočekati Slaven Belupo bez nekoliko važnih prvotimaca, među njima je i Lindon Selahi.

Lindon Selahi (Foto: Franko Colori/Cropix)

Na konferenciji za medije uoči utakmice Rijeka - Slaven Belupo trener domaćeg sastava Željko Sopić otkrio je da je Lindon Selahi izbačen iz momčadi.

Odlični 24-godišnji Albanac, koji cijelu ovu polusezonu igra jako dobro i motor je Rijekine ekipe, neće konkuririati za utakmicu s Koprivničancima zbog odugovlačenja oko potpisa ugovora.

Selahi ima važeći ugovor s Rijekom do ljeta iduće godine, što znači da već 1. siječnja može slobodno pregovarati s kim god želi. Spominjalo se da ga u svoje redove žele dovesti oba najveća hrvatska kluba - i Hajduk i Dinamo - međutim njihov interes nije potvrđen niti je konkretiziran nekom službenom ponudom.

Selahi ide u Hajduk, Dinamo ili inozemstvo?

"Budući da je slogan ovog kluba 'krepat ma ne molat', a ne 'igra tko ima vremena', gospodin Selahi će na tribinu. U Hrvatskoj imamo demokraciju i svatko ima pravo izabrati što god hoće", izjavio je Sopić, napomenuvši:

"Stvarno, koliko sam se ja borio za tog dečka, toliko se ne bih borio niti za svog sina. No, nekad dođe trenutak kada moraš prelomiti."

Trener Rijeke je dodao da klub i igrač pregovaraju već tri mjeseca, ali još se uvijek nisu uspjeli dogovoriti. Očito se ne mogu naći na istim valnim duljinama (čitaj: oko plaće) pa se u ovom trenutku najizvjesnije čini da će Selahi otići. Hoće li to biti u siječnju uz kakvu takvu odštetu koji bi neki zainteresirani klub platio pa da Rijeka dobije makar nešto ili će Selahi ostati do kraja ugovora, uzeti uredno preostalih sedam plaća i onda otići bez ikakve odštete - to tek treba vidjeti.

"Mislim da će u svemu ovome najviše ispaštati on kao igrač, zatim ja kao trener i u konačnici klub. Donio je on svoju odluku, to je legitimno, ali legitimno je i da klub donese svoju odluku. Ja se nadam da će se njegova odluka promijeniti", ostavio je Sopić otvorenom mogućnost da se Selahi vrati u momčad.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider