Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
real madrid - liverpool

Repriza ludog i nezaboravnog finala Lige prvaka: Sjećate li se svih događaja za pamćenje?

Prošle su tri godine od finala Lige prvaka između Reala i Liverpoola koje će se zasigurno pamtiti kao jedno od najluđih. Večeras se susreću prvi put nakon te utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je spremno za četvrtfinala Lige prvaka. Odbrojava se sitno do početka u 21:00, a susret koji privlači najviše pozornosti prvog dana jest okršaj Real Madrida i Liverpoola.

Razlog je jasan, još su svježa sjećanja na ludo finale iz 2018. Slavio je tada Real, ali uz dosta kontroverzi, prije svega u režiji Sergija Ramosa.

Realov kapetan provukao se nekažnjeno za hrvački zahvat na Mohamedu Salahu. Redsi su bili u naletu na početku utakmice i pritiskali su, ali momentum se okrenuo nakon što je Ramos iz igre izbacio Salaha. Egipćanin je u suzama izašao u 30. minuti; Jürgen Klopp nije imao adekvatnu zamjenu, pa je umjesto Salaha do kraja igrao Adam Lallana, što je otupilo oštricu Redsa.

"Nakon toga ne bih pozvao Ramos na rođendan"

Repovi tog starta još se provlače: od osvete Dejana Lovrena za svog dobrog prijatelja, pa do priča je li Ramos namjerno ozlijedio najopasnijeg igrača Liverpoola.

gol expired Roberto Carlos zapalio vatru uoči El Clasica: Odjeknula je njegova poruka o kontroverznoj pobjedi Barcelone divider

Neki kažu da je sve bilo u žaru borbe, a neki su ipak skloniji vjerovati da je Realov kapetan iz rukava izvukao jedan od svojih prljavih trikova. Ipak je Ramos, pored toga što je bez sumnje veliki kapetan i pobjednik, poznat i kao grub igrač, rekorder Primere po crvenim kartonima.

"Da ste me tada pitali bih li pozvao Ramosa na rođendan, odgovor bi bio negativan. Nije mi se svidjelo što se dogodilo te večeri, ali prošlo je puno vremena", rekao je Klopp u najavi utakmice. Jasno je naglasio i da neće biti riječi o nikakvoj osveti te da im je cilj samo proći dalje.

gol expired Skandalozno suđenje u korist Barcelone diglo Španjolsku na noge: "Očigledna pljačka. Neviđena sramota" divider

Sergio Ramos trebao bi propustiti obje utakmice zbog ozljede, što će zasigurno pomoći u održavanju mira na terenu. Osim za slučaj Salah, iz Liverpoola smatraju i da je sukrivac za neviđene kikseve Lorisa Kariusa, što je još jedna velika priča iz tog finala koja se i danas pamti.

Ramos postao omražena ličnost u Liverpoolu i Egiptu

Karius je u tom finalu postao sinonim za kiksera i tragičara. Darovao je Realu dva gola - prvo je asistirao Benzemi za 1:0, pa mu je kasnije iz ruku izmigoljio dalekometni "balon" Garetha Balea za konačnih 3:1.

Iz Liverpoolova tabora tvrdili su da je Karius doživio potres mozga nakon što ga je Ramos u jednoj gužvi opalio laktom. Bilo je to svega dvije minute prije prvog kolosalnog gafa - poklona Benzemi u 51. minuti.

gol expired Messi u poluvremenu optužio suca koji je na kraju pomogao Barci: "To je nevjerojatno" divider

Što god bila istina, Kariusova karijera otad je u slobodnom padu, a više nikad nije zaigrao za Liverpool iako je još uvijek njihov član. Trenutačno je na posudbi u Union Berlinu za koji je odigrao samo pet utakmica ove sezone.

Ramos je na sve optužbe odgovorio u svom stilu - rekao je da je sve prenapuhano, a Kloppu je poručio da "gleda svoja posla." Na kraju dana, pamti se sljedeće - Ramos je kao kapetan podigao treći uzastopni "klempavi" pehar pobjednika Lige prvaka, istovremeno postavši omražena ličnost u Liverpoolu i Egiptu, budući da se Salahova ozljeda dogodila netom uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su nastupali i Faraoni.

Bale se pobrinuo za dašak nogometne čarolije

Da ne bude sve u kontroverznom tonu, pobrinuo se Gareth Bale. Velšanin je zabio jedan od najboljih golova u povijesti finala Lige prvaka - u 63. minuti pogodio je fantastične škarice. Nije se ništa moglo prigovoriti Kariusu, vjerojatno ni Alisson Becker, sjajni vratar koji ga je zamijenio u međuvremenu, ne bi imao puno šanse.

UFC prvaci UFC prvaci prije pet godina i sad: Primijetit ćete jednu veliku promjenu divider

Kao i Karius, i Baleova je karijera krenula silaznom putanjom u međuvremenu. Postao je problem broj 1 u Realu, "golfer" kojeg nije briga za Real te drijema na klupi uzimajući basnoslovnu plaću. Danas je na posudbi u Tottenhamu.

Budući da nema ni Ramosa, ostat ćemo uskraćeni za reprize okršaja koji su obilježili finale za pamćenje. Međutim, dobar dio igrača iz finala u Kijevu i večeras bi se trebao naći u prvoj postavi, a kvaliteta igrača i težina imena Reala i Liverpoola, najuspješnijeg i trećeg najsupješnijeg kluba u povijesti Lige prvaka, garantiraju poslasticu za nogometne sladokusce.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider