Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izlaze i nove snimke

Reporter Dnevnika Nove TV s najnovijim informacijama iz Atene: "Svih 30 saslušanih ostaje u pritvoru"

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat u Grčkoj prati situacijiu s pritvorenim Bad Blue Boysima nakon tragedije koja se dogodila.

Navijači još nisu izašli sa saslušanja, a stvari se ovdje mijenjaju iz minute u minutu. Prije 20 minuta imali smo informaciju od jednog od najmoćnijih grčkih odvjetnika da šestorica navijača ostaju u pritvoru, od čega su četiri hrvatska državljana, jedan grčki i jedan albanski.

Ali sada je ovdje bijesan izašao odvjetnik Vasilios Nulezas koji upravo daje izjavu i rekao je da svih 30 navijača ostaju u pritvoru. To ne znači da su svi oni osumnjičeni za ubojstvo, jer navijače se tereti za ukupno četiri kaznena djela. Osim za ubojstvo, to su i udruživanje u zločinačku organizaciju, izazivanje eksplozije te posjedovanje eksplozivne naprave.

Odvjetnik tvrdi da je ovo politički proces

Jako bijesan bio je Nulezas, govorio je da je sve ovo politički proces. Što to sada znači? To znači da navijači imaju pravo na žalbu u roku od pet dana i da u pritvoru mogu ostati maksimalno 18 mjeseci.

Stalno izlaze nove snimke, danas smo razgovarali s odvjetnikom 26-godišnjeg grčkog navijača, on mi je rekao da postoji snimka na kojoj se vidi potencijalni ubojica, ali da se vidi s leđa pa je njegov identitet još uvijek nepoznat.

Izlaze i neke druge snimke

Izlaze i neke druge snimke, snimke koje mijenjaju cijeli kontekst ovog sukoba. Vide se AEK-ovi navijači kako su grupirani i kako iščekuju suparničku grupu, a onda kada ta grupa stiže, daju se u bijeg.

Na nekim navijačkim stranicama pojavile su se fotografije, odnosno screenshotovi snimaka nadzornih kamera, gdje se tvrdi da AEK-ovi navijači imaju noževe sa sobom. Teško je zaključiti, mi nismo istražitelji, ali neki obrisi upućuju na predmete koji su nalik noževima. No, to je nalik noževima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider