Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo travnjak je upitan

Sve je spremno za derbi: Policija na nogama, treneri najavljuju pobjede, Burić čestitao Bjelici

Na Poljudu su u subotu igra najveći derbi hrvatskog nogometa - u 7. kolu HNL-a Hajduk dočekuje Dinamo. Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič javio se iz Splita dan prije utakmice.

Galerija Mario Jurič (Foto: GOL.hr) Nenad Bjelica (Foto: GOL.hr) Damir Burić (Foto: GOL.hr) Nenad Bjelica (GOL.hr)

Da vlada veliko zanimanje za utakmicu, ne treba posebno isticati. Prodano je preko 25 tisuća ulaznica. Hajduku se otvara prilika da eventualnom pobjedom preuzme vodstvo domaćeg prvenstva, gdje već jako dugo nije bio.

Dinamo je u Split došao bez svog najboljeg igrača Danija Olma, za kojeg je trener Bjelica rekao da ima problema s ozljedom aduktora, te ga je zato ostavio u Zagrebu. Hajduk ne može računati na kartonirane Eduoka i Ismajlija.

Kao i dosad, za derbi se posebno priprema i policija. Osim velikog broja policije, sve će biti i pod videonadzorom.

''Nema većeg gušta nego igrati protiv Dinama"

Burić je na press-konferenciji odgovarao na očekivanja uoči sutrašnjeg okršaja. Trener Burić tvrdi da su uvijek igrali dobro u zadnjim utakmicama, pogotovo kući. Na press konferenciji odgovorio je na sva pitanja osim jednog kojeg smo mu mi uputili – o nekim navijačima koji pune crnu kroniku posljednjih tjedana. Trener Hajduka o tome ne želi govoriti.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

''Nema većeg gušta nego igrati protiv Dinama, momčadi koja je u Ligi prvaka sad pokazala da će igrati tamo. Tako da nadmetati se protiv jednog takvog protivnika, mi nemamo priliku igrati u Ligi prvaka, ali sad ćemo igrati protiv kluba iz Lige prvaka. Pa ćemo pokazati gdje smo, vidjet ćemo gdje su naše granice, koje su naše mogućnosti, tako da nema ništa ljepše od toga", rekao je Burić.

''Hajduk je uvijek protiv Dinama motiviran, uvijek su to tvrde, teške utakmice pred punim Poljudom. Sigurno će ih navijači nositi. Mi smo igrali u takvim atmosferama, pa i sad u ovoj bliskoj prošlosti i u Budimpešti i sad u Rosenborgu su bili puni stadioni sa domaćinskom atmosferom, pa smo uspjeli izaći neokrznuti iz tih utakmica, vjerujemo da će tako biti i u Splitu", smatra Nenad Bjelica.

Oba trenera očekuju pobjedu, Burić čestitao Bjelici

Hajduk je trenutno drugoplasirani na ljestvici s bodom manje od Dinama, ali i utakmicom više. Oba trenera optimistički pristupaju utakmici.

''Mi ćemo i u ovoj utakmici ići na pobjedu, kao što smo išli u svim ovim utakmicama do sada", rekao je Burić.

''Mi očekujemo pobjedu, kao i uvijek. Bez obzira na kojem stadionu i protiv kojeg protivnika, idemo uvijek na pobjedu'', kaže Bjelica.

Dinamo stiže u Split nakon velikog uspjeha i prolaska u Ligu prvaka. Nakon našeg upit stiže i čestitka.
Hoćete li čestitati Dinamu na ulasku u Ligu prvaka?

Madriđani stali u Rakitićevu obranu i kritizirali Barcelonu: "Nije to zaslužio" Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ansu Fati posjeo Rakitića na travnjak (Screenshot) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +1 Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP)

"Nenad Bjelica je s igračima odradio jako dobar posao i s te strane čestitke."

Za derbi su spremni i navijači.

''Očekujem da Hajduk pobijedi i dobije barem 1:0. Moguće je da Dinamo napokon doživi prvi poraz u sezoni'', očekivanja su Marija iz Splita. ''Mada sam Hajdukovac, moram biti objektivan. Ovoga trenutka razlika između Dinama i Hajduka je barem za jednu ligu. Objektivno kažem, na moju žalost, Hajduk će izgubiti'', pesimističan je Boris iz Imotskog.

Hajduk izdao preporuke navijačima, policija će sve snimati

Početak okršaja je u subotu u 18:30. Kao što je to dosad postalo uobičajeno, Hajduk je izdao preporuke navijačima. A to su da se dođe ranije na stadion zbog gužve. Apeliraju da na stadion ne unose i da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i transparenata i poruka uvredljivog sadržaja.

Kao i u dosadašnjim derbijima, za vrijeme utakmice bit će posebna prometna regulacija. Policija će sve snimati.

gol expired Bjelica najavio najveći hrvatski derbi, Olmo nije otputovao u Split: ''Sigurno će biti promjena'' divider

''Na poslovima osiguranja bit će raspoređen dovoljan broj policajaca. Poslove osiguranja obavljat će na samom stadionu ali i široj zoni stadion'', rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

Povuklo se danas pitanje i lošeg stanja travnjaka. I samoga trenera čudi takvo stanje u ovom trenutku ako se uzme u obzir da Ultra ove godine uopće nije bila Poljudu. Ali usprskos tome, nadaju se dobroj utakmici.

I za kraj, karata još uvijek ima. Pa tko želi doći pogledati najveći derbi hrvatskog sporta, može doći na Poljud.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider