Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za prvo mjesto

Burić najavio derbi: "Nema većeg gušta nego igrati protiv Dinama, idemo na pobjedu!"

Na Poljudu je uoči nadolazećeg derbija između Hajduk - Dinamo održana konferencija za medije.

Damir Burić (GOL.hr)

Ove subote na Poljudu se s početkom od 18:30 igra najveći derbi hrvatskog nogometa, ujedno i najveći derbi hrvatskog sporta: Hajduk - Dinamo. Susret je to u sklopu sedmog kola HNL-a u koje Dinamo ulazi na prvom mjestu s jednim bodom više u odnosu na Splićane.

Zagrepčani imaju i utakmicu manje (riječ je o ogledu s Rijekom na Maksimiru, ali s obzirom da će se taj susret odigrati tek 18. prosinca, Hajduku se pruža prilika da trijumfom nad najvećim rivalom zasjedne na prvo mjesto domaćeg prvenstva, gdje već jako dugo nije bio.

Uoči utakmice press-konferenciju je održao trener Hajduka Damir Burić.

Kakav je osjećaj pred derbi? Rekli ste da u sportu mentalitet može pobijediti kvalitet. Hoće li to biti sutra slučaj?

"To je jedna izjava koja je vrijedila nekoć, a vrijedi i danas. Mi moramo onu našu kvalitetu koju imamo da ju pretočimo na travnjak, uvijek smo igrali dobro u zadnjim utakmicama, pogotovo kući."

Koliko je bilo teško pripremati se za ovo s obzirom da Dinamo dosta rotira?

"Dinamo će protiv nas odigrati u jednom dobrom, kvalitetnijem sastavu nego što su igrali zadnju HNL utakmicu u Zaprešiću. Mi smo spremni, znamo što nas očekuje, znamo i njihov sustav igre. Nekih velikih iznenađenja ne bi trebalo biti."

gol expired Bjelica najavio najveći hrvatski derbi, Olmo nije otputovao u Split: ''Sigurno će biti promjena'' divider

Koliko će vam nedostajati kartonirani igrači Eduok i Ismajli?

"Pa je, to su neki elementi koji su nas poremetili, s i Jurićem i Posavcem, ali moramo se s tim nositi. Eduok i Ismajli nam puno znače, ali isto tako znamo i da imamo dosta igrača koji su željni igre."

"Nema većeg gušta nego igrati protiv Dinama, on će igrati u Ligi prvaka gdje mi nemamo priliku igrati, ali zato ćemo sad imati priliku vidjeti gdje su naše mogućnosti."

Tko će braniti? Što je s vratarima?

"Rekao sam da povratak Posavca nije blizu, Jurić je na putu oporavka, ali on neće igrati sutra. Nadam se da će se obojica dotad oporaviti pa bi protiv Rijeke trebali imati bolju sliku, veći kadar i konkurenciju unutar momčadi."

Hoće li braniti Ljubić ili netko drugi?

"A jedan od njih dvojice-trojice."

Što očekujete od Jakoliša?

"Njega mi je malo žao, način na koji se sve interpretiralo. Kad imate veliko srce i želite ući s puno energije u utakmicu, onda se dogodi to što se dogodilo njemu. Imamo s njim opciju više i nadam se da će svoju energiju i kvalitetu ispoljiti na terenu u pravom smjeru."

Hoćete li se u taktičkom smislu vi prilagoditi Dinamu?

"Mislim da je najvažnije da mi u ovom trenutku osmislimo našu igru."

Možete li malo prokomentirati to što je Hajduk često gubio utakmice od Dinama u zadnjih 15-ak minuta?

"Ne znam što je bilo prije, maksimalno sam skoncentriran na ovo što je trenutno ovdje. Ja znam da smo mi mladi i da mi moramo stati uz te mlade igrače. Naša interpretacija, naša momčad je meni najvažnija. Ja vidim nevjerojatno puno zalaganja i energije. Što se tiče mentalne snage, mi smo mentalno jaki, ja to vidim, ništa ih ne ponese i ništa ih ne demoralizira."

Možete li pojasniti razlaz s Gyurcsom?

"Odlučili smo se za drugačiji profil igrača, drugačiji karakter i odnos. Svatko ima svoje kvalitete, nema tu ništa specijalno. Imamo dovoljno igrača u momčadi koji to mogu odigrati."

Trener Osijeka je rekao da kad Hajduku zaustavite Caktaša, da ste obavili pola posla. Kako ćete mu stvoriti prostor u sutrašnjoj utakmici?

"Mijo jako puno profitira od svojih suigrača. Imali smo protiv Osijeka dosta situacija gdje smo išli glavom kroz zid, gdje nije bilo discipline u organizaciji igre. Prostor se prvo mora stvoriti, ali prethodno moramo osigurati prostor prema nazad. To ćemo jako brzo korigirati jer u svim utakmicama prije Osijeka to je bilo na jednom jako visokom nivou."

Biste li bili zadovoljni bodom ili ćete riskirati i ići na pobjedu?

"Ne možete ići na neriješeno, nego na pobjedu. Mi ćemo i u ovoj utakmici ići na pobjedu."

Hoćete li čestitati Dinamu na ulasku u Ligu prvaka?

"Nenad Bjelica je s igračima odradio jako dobar posao i s te strane čestitke."

Prolaskom Dinama svaki klub će dobiti oko tri milijuna kuna, koliko će to značiti za klupski budžet?

"U svakom slučaju će nam dobro doći."

Zadnji ste trener koji potpisujete domaću pobjedu nad Dinamom, u to vrijeme je bilo više pobjeda u Maksimiru nego na Poljudu.

"Umjetnost će biti taj huk s tribina pretočiti u sinergiju s momčadi i ako to uspijemo, imat ćemo dodatnu kvalitetu u našoj igri. To je najvažnija karika u svemu tome, to moramo iskoristiti za sebe, da igrači u toj velikoj želji i motivaciji ne izgore."

Imate li nekog džokera iz rukava kojeg planirate izvući?

"Ako pogledate igrače koji su bili na klupi, to su sve mladići od 19-20 godina. U svakom slučaju, moguće su promjene."

Očekujete li zatvoreniji Dinamo ili da će se doći nadigravati i po pobjedu?

"Oni će doći sigurno igrati na pobjedu, očekujem ofenzivni Dinamo, s najboljim igračima. Očekuje nas utakmica puna dinamike, puna agresije i duela. Bit će dosta taktičkog nadmudrivanja, prostora će biti jako malo."

U lošem stanju su i glavni i pomoćni travnjak. Koliko vam ta činjenica otežava posao?

"Jako čudna situacija je to za nas, da su u ovo vrijeme tereni takvi kakvi jesu. Moramo puno u svakodnevnom radu se prilagoditi tome. U svakom slučaju vidi se da uvijek treba dodir više jer po tom terenu nije moguće brzo igrati, ali nadamo se svejedno da će utakmica biti dobra."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider