Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Goruća pitanja

Reportaža iz Osijeka: U kojoj je fazi izgradnja novog stadiona i je li Zekić razočaran prijelaznim rokom?

Reportaža iz Osijeka: Je li Osječane uzdrmao poraz od Hajduka, što kaže trener Zekić o prodaji igrača i u kojoj je fazi projekt Pampas…

Zoran Zekić, trener Osijeka (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Nogometni klub Osijek završio je prvi dio HNL sezone na visokom drugom mjestu i tako svojim navijačima pokazao da se razvija u dobrom pravcu. A mi smo provjerili u kojoj je fazi izgradnja novog stadiona na Pampasu, je li poraz protiv Hajduka utjecao na atmosferu u klubu i je li trener Zekić razočaran nedovođenjem igračkih pojačanja.

Mijo Caktaš prošle je nedjelje Hajduku donio prvu prvenstvenu pobjedu u Osijeku nakon duge četiri godine. Dok su Hajdukovci slavili, Osječanima je takav rasplet utakmice donio neželjeno otvaranje nastavka sezone. No, direktor Igor Galić ističe, atmosfera u klubu je i dalje idilična.

"Osijek stoji nikad bolje. Ne znam je li u povijesti bila ovakva situacija, ali trenutačno je stvarno dobra."

Trener Zoran Zekić slaže se s direktorom kluba, ali se nadao nešto uspješnije odrađenom prijelaznom roku.

"Ovo što se tiče prodaje, jednostavno to je neminovno. Još uvijek nemamo snagu zadržati igrače te kvalitete, koji dođu kod nas, koji se pokažu i koji napreduju. Na kraju krajeva, klub je tu uprihodovao dosta dobre novce. Prijelazni rok traje još koji dan, mislim da ćemo možda dovesti još nekog igrača dotad, i da moramo opet pronaći nekakve unutarnje rezerve, jer ambicije uvijek ostaju iste, da."

Direktor Galić dodaje:

"Kao što je rekao jednom naš predsjednik, nama je uvijek cilj biti prvi. A naravno da je zahtjevno i teško raditi stadion, ulagati u momčad i organizaciju u isto vrijeme. Ali ćemo pokušati svim snagama da ne oslabimo momčad, nego da napravimo iskorak u odnosu na prošlu godinu."

A mi smo provjerili što se radi na Pampasu, napreduju li radovi na novom stadionu i trening kampu.

"Završila je prva faza, to je bilo nasipavanje terena, što je bilo najzahtjevnije. Sljedećeg tjedna počinju piloti, što je zapravo duboko temeljenje cijele konstrukcije. Očekujemo da će kroz nekih 60 dana ta faza biti gotova. I već recimo do kraja godine će biti tereni gotovi, i sama konstrukcija cijelog stadiona pri kraju", otkriva direktor Galić.

Uz sve to, Osijek je nedavno predstavio još jedan projekt. Klub je osnova vlastitu menadžersku agenciju, što i nije baš uobičajena praksa u nogometnom svijetu jer postavlja pitanje sukoba interesa.

"Mi smo to pokrenuli. Još uvijek nije do kraja završen taj proces. Očekujem da će u što kraćem roku zaživjeti i naravno da će biti po svim pravilima FIFA-e i UEFA-e i našeg HNS-a."

Znači, neće stvarati određene pritiske na roditelje i druge menadžere da igrači Osijeka budu u toj agenciji?

"Neće, dapače, mislim da će im pomoći svima."

A što se tiče prvenstva, Osijek već za dva dana čeka nova utakmica. Gostovanje kod posljednjeplasiranog Rudeša dobra je prigoda za brzi povratak na pobjedničke staze.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider