Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
može li gore?

Katastrofa za Real samo dan uoči nove sezone u kojoj je Zidane najavio rušenje Barcelone

Eden Hazard propustit će prvu službenu utakmicu Real Madrida zbog ozljede bedrenog mišića.

Galerija Eden Hazard na treningu Reala (Foto: AFP) Eden Hazard zabija Salzburgu (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) +2 Eden Hazard s dresom Reala bez broja (Foto: AFP)

Belgijski napadač Eden Hazard, najveće ovoljetno pojačanje Real Madrida, ozlijedio je bedreni mišić na treningu u petak i propustit će prvu utakmicu španjolskog prvenstva u subotu protiv Celte Vigo.

"Dijagnosticirana mu je ozljeda bedrenog mišića lijeve noge", objavljeno je na službenim stranicama Reala koji ne navodi koliko će dugo trajati oporavak.

No, madridski dnevnik AS piše da bi Hazard zbog ove ozljede mogao pauzirati "tri do četiri tjedna".

Ako se ta tvrdnja pokaže točnom, Belgijanac će propustiti i prvu utakmicu na domaćem terenu protiv Valladolida 24. kolovoza, a onda i utakmicu tjedan nakon toga protiv Villarreala.

Transfer bomba: Real šalje Modrića i novac za Neymara? Luka Modrić i Neymar (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +1 Neymar (Foto: AFP)

Podsjetimo, trener Zinedine Zidane, koji je jedini u povijesti osvojio tri Lige prvaka zaredom, najavio je ove sezone napad na krunu u domaćem prvenstvu, te naglasio kako je početak prvenstva jako važan.

''Mogu reći da ćemo sljedeće sezone pokušati krenuti u prvenstvo na najbolji mogući način. Važno je svako kolo. Moramo krenuti dobro, inače će opet biti teško osvojiti. Sljedeće će godine osvajanje La Lige biti naš prvi cilj'', rekao je Zidane pred novinarima prije nekoliko mjeseci i dodao:

''Za mene je La Liga najvažnija. U Ligi prvaka imaš 12-13 utakmica u kojima moraš pobijediti, a u La Ligi je 'pum-pum-pum' svaki dan.''

S obzirom na ovu ozljedu Hazarda, koji je ovog ljeta bio jedina svjetla točka Reala, i to ne zbog igara u pripremnim utakmicama već samog dolaska u klub, Kraljevima se ne piše dobar start u ovom prvenstvu.

Španjolski mediji pišu da je Zidaneova momčad u jako lošoj formi, odnosno da su brojni igrači izvan natjecateljskog ritma. Osim stanja u aktualnoj momčadi, Zidane je vrlo razočaran što mu klub nije omogućio dovođenje Paula Pogbe, ali i još pokojeg igrača iz same kreme svjetskog nogometa.

Hazard, Jović, Militao, Mendy i Rodrygo ovoljetna su pojačanja koja definitivno nisu nagovještaj da je Real napravio sve kako bi prekinuo dominaciju Barcelone u domaćem prvenstvu.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zidane dva dana prije početka prvenstva u brigama: Real ne izgleda dobro divider

Do kraja prijelaznog roka ostalo je dovoljno vremena da se Kraljevi ipak dodatno pojačaju, no pitanje je koliko će potrajati prilagodba eventualnih pojačanja, a samim time i koliko će potrajati da Real zaigra vrhunski nogomet.

No, možda se varamo. Možda će Zidaneova momčad kada sudac da znak za prvu službenu utakmicu krenuti s jednim sasvim novim i boljim licem nego što je to bilo u pripremnim utakmicama. Prvi odgovor stiže već u subotu kada Kraljevi gostuju kod uvijek neugodne Celte.

Zinedine Zidane i Luka Modrić (Foto: AFP/GOL.hr) Roma dala Zidaneu na razmišljanje: Modrić asistirao, Marcelo promašio penal, veliki povratak Balea divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider