Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije sve išlo prema planu

Zidane dva dana prije početka prvenstva u brigama: Real ne izgleda dobro

U petak počinje La Liga, a u bijelom dijelu Madrida nema euforije…

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon jedne od najgorih sezona u novijoj povijesti Real Madrida očekuje se novi uzlet kluba koji je u posljednjih šest godina čak četiri puta osvajao Ligu prvaka. Ne znamo jesu li se zasitili najvrednijeg trofeja u europskom klupskom nogometu, ali sigurno da su se navijači, barem oni originalni iz Španjolske, zaželjeli većih uspjeha u domaćem prvenstvu koje počinje ovog vikenda.

U posljednjih se desetak godina Real može pohvaliti samo s dva naslova prvaka. Era je ovo Barcelone koja je poharala Španjolsku čak osam puta u posljednjih 11 sezona. I to se nikako ne sviđa iskonskim realovcima. Zna to i Zinedine Zidane, koji je još krajem prošle sezone najavio napad na krunu u La Ligi.

''Mogu reći da ćemo sljedeće sezone pokušati krenuti u prvenstvo na najbolji mogući način. Važno je svako kolo. Moramo krenuti dobro, inače će opet biti teško osvojiti. Sljedeće će godine osvajanje La Lige biti naš prvi cilj'', rekao je Zidane pred novinarima prije nekoliko mjeseci i dodao:

Rasplet iz snova za Dinamo: Nakon sinoćnjih rezultata otvara se povijesna prilika u Ligi prvaka Liga prvaka, stanje uoči play-offa 2019./2020. (Screenshot: https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedcl2019.html) Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP)

''Za mene je La Liga najvažnija. U Ligi prvaka imaš 12-13 utakmica u kojima moraš pobijediti, a u La Ligi je 'pum-pum-pum' svaki dan'', kaže čovjek koji je jedini u povijesti osvojio tri Lige prvaka u nizu.

Osvojio je Zidane i taj jedan od dva domaća naslova u proteklih desetak godina, ali zna da to nije dovoljno. Navijači se njegovim povratkom ponadali kako je havariji kraj, a dolazak Edena Hazarda lagano ih je usmjerio prema blagoj euforiji. No dva dana prije početka prvenstva, koje u petak otvara baskijsko-katalonski derbi između Athletica i Barcelone, euforije nema na vidiku.

Real u zalenim dresovima (Foto: AFP) Real u zalenim dresovima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pogbu je Zidane vidio kao ključnog igrača

Hazard, Jović, Militao, Mendy i Rodrygo ovoljetna su pojačanja. Zizou je žarko želio Paula Pogbu, ali od toga neće biti ništa jer Manchester United nije uspio kupiti zamjenu. Ako ga Real sad želi, morat će dati čak 200 milijuna eura, što je nemoguća misija.

Zanimljivo, Rodrygo je plaćen čak 45 milijuna eura, a igrat će, po svemu sudeći, za drugu momčad – Castillu. Drugi mladi Brazilac, Vincious Junior, na trenutke je prošle godine nagovijestio kako bi mogao eksplodirati u novoj sezoni, ali on zasad nema mjesto u momčadi, čak ni nakon katastrofalne ozljede koja se dogodila Marcu Asensiju zbog koje će propustiti cijelu sezonu.

Loši rezultati i igra na pripremama

Ako ste pratili Real na pripremnim utakmicama, na kojima je igrao u vrlo jakim sastavima, mogli ste vidjeti da nešto ne štima. Porazi od Bayerna, Tottenhama i onih povijesnih sedam komada od Atletica zabrinuli su navijače. Pobijeđeni su tek Fenerbahče i Salzburg uz remije u regularnom vremenu s Arsenalom i Romom.

Mlada zvijezda Formule 1 odmara se u Hrvatskoj: Možete li prepoznati na kojoj je lokaciji? Lando Norris na odmoru u Hrvatskoj (Foto: Instagram) Lando Norris na odmoru u Hrvatskoj (Foto: Instagram) Lando Norris na odmoru u Hrvatskoj (Foto: Instagram)

Zidane je dosta eksperimentirao sa sastavima. U posljednjim utakmicama igrao je čak s trojicom stopera, a Hazard je znao igrati iza napadača te drugog napadača. Marca piše kako je jasno da se Belgijancu takvo nešto nije previše svidjelo.

Zasad je momčad prepuna nepoznanica. Neke od glavnih karika u momčadi poput Kroosa, Marcela, Varanea i Isca nisu na svojem nivou, piše madridski list koji navodi kako Zidaneova družina tri dana uoči subotnjeg gostovanja kod Celte ne pršti samopouzdanjem. Onaj dio Madrida kojem je u srcu Atletico je pak u euforiji, ali najbolje odgovore dat će službeni početak sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider