Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madriđani podivljali

Evo kakve su šanse da Real dobije Mbappea: Što će PSG-u istrošeni Messi kada ima Kyliana?

Mbappe je demolirao Barcelonu na Camp Nouu i razbuktao maštu navijača Real Madrida…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kylian Mbappe i Florentino Perez dva su najspominjanija imena na društvenim mrežama na španjolskom govornom području.

Francuski je napadač razorio Barcelonu na Camp Nouu, a predsjednik Reala sve je pomno pratio.

„Florentino, potpiši ga“, postavljen je zahtjev je na Twitteru koji su podržali deseci tisuća Realovih navijača.

„Planet Real“ žarko želi Mbappea, no bit će to jako teška zadaća.

"Planet Real" želi Mbappea, ali...

„Mbappe nikad nije bio udaljeniji od Madrida“, procjena je Realove legende Jorgea Valdana nakon što je Mbappe očitao lekciju Messiju i društvu.

Kako da PSG proda igrača koji je zadivio čitav svijet? Kako će Parižani izaći pred svoje navijače i objasniti tu odluku?
Jasno je kao dan da će sve učiniti da zadrže svoju mladu superzvijezdu.

„Dres PSG-a je jedan od onih koji iznimno cijenim i nosi u srcu. Moja budućnost? Bilo bi glupo da donosim odluku na osnovi jedne utakmice. To je nešto o čemu se odlučuje na duže staze. Uvijek sam govorio da sam sretan u PSG-u, a utakmice kao što je ova protiv Barcelone čine me sretnim“, kazao je Mbappe i osvrnuo se na kritike u domovini kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

gol expired Ova fotografija već ulazi u legendu, internet je pun fora: "Kad Mbappe uđe Shakiri u sobu" divider

„Kritike ne treba shvatiti osobno. Zar i najveći u povijesti nisu trpjeli kritike!? To nije problem. Ne igram da bih začepio usta kritičarima, nego da bih pomogao momčadi.“

Ako bi Mbappe i inzistirao na odlasku, kolika bi bila cijena? Jamačno golema, a financijska situacija i nije baš takva da se ruše rekordi. Mbappeov ugovor istječe tek u ljeto 2022. U ovom trenutku čini se da su Realove šanse naljeto prilično male. No u nogometu se stvari brzo okreću, tko zna što se će dogoditi do kraja sezone.

Perez navijao za Barcelonu

Prije utakmice se spekuliralo da Perez navija za Barcelonu i da Mbappe ne odigra neku veliku utakmicu. Logika je bila da bi mu PSG-ov poraz pomogao nagovoriti Parižane da ga puste. Predsjedniku Reala želje nisu uslišene, dapače, dogodilo se potpuno obratno.

S druge strane, za Real bi bilo dobro da PSG krene po Messija jer bi s tim potezom otvorio pitanje Mbappea. Međutim, pitanje je ide li im Barcelonin debakl na ruku?

gol expired Barcelona ovakvu sramotu ne pamti: U posljednjih 20 godina nije pretrpjela toliko poniženja kao ove sezone divider

S jedne strane, to je znak da će Messi napustiti totalno raspalu Barcelonu jer ne vidi kako se momčad može poboljšati bez velikih financijskih ulaganja, a zna se da je u Barcinoj blagajni totalni propuh.

S druge strane, postavlja se pitanje zašto bi PSG uopće kupovao Messija kada ima ovakvog Mbappea, a i Neymara? Zar mu nije bolje da uloži u dugotrajni ugovor s puno mlađim Mbappeom nego da dovodi igrača koji je zašao u ozbiljne godine, pa makar se zvao i Lionel Messi!?

Što će Messi PSG-u?

Treće je pitanje ima li PSG prostora da ima svu trojicu u momčadi? Taj manevar doveo bi do novih sukoba s UEFA-om i ostalim velikim klubovima koji bi jamačno zahtijevali istragu i sankcije. Parižani su već imali velikih problema s financijskim fair-playom, UEFA im je već progledavala kroz prste, pa tko zna kakva bi sad bila reakcija.

gol expired Žestoka svađa Piquea i Griezmanna: Poznate točne riječi, bilo je spominjanja majki divider

Istina, u današnje vrijeme nema toga što jedan ili više šlepera zelembaća ne mogu riješiti ako se podmaže na pravo mjesto, to vidimo na svakom koraku, ali bio bi to čak i za prebogate katarske šeike jako velik kolač u trenutačnim ekonomskim okolnostima, kada se doslovce ne zna što će biti sutra, a kamoli za nekoliko godina.
Puno je pitanja, a malo pravih odgovora.

Messi mora napustiti Barcu ako želi još jednu Ligu prvaka

Činjenica je da je Barca u velikoj krizi i pitanje je kada će se iz nje izvući. Svakako da joj okolnosti ne idu na ruku. Ovo nije konačni krah jedne generacije, to je već obavio Bayern. Sve nakon toga je samo rastezanje trule lešine. Naravno da je Messiju to potpuno jasno.

Argentinac šalje poruke da još ima ambicija, da je još gladan trofeja. Ako ostane u Barci, teško da će mu se ispuniti san o još jednoj Ligi prvaka. Messi mora otići ako želi ostati u ozbiljnoj igri za glavnu nagradu. Pitanje je samo gdje i za koliko novca, odnosno na koliku plaću mora pristati?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider