Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Bayernov šef šamara Barcu i Messija, a hvali golog Ronalda: Kad je to vidio, zamalo se udavio

Karl Heinz-Rummenigge još jednom se obrušio na financijski propalu Barcelonu i najavio promjene...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šefovi Bayerna ne propuštaju priliku bocnuti španjolske divove Real Madrid i Barcelonu. Sjećamo se sarkastičnih izjava bivšeg predsjednika Bayerna Ulija Hoenessa u jeku velike ekonomske krize u Španjolskoj prije desetak godina, a nakon svjetske krize koja je izbila 2008.

Hoenessove bodlje

Hoeness se javno požalio da Njemačka daje kredite gotovo propalim španjolskim bankama, a oni potom taj novac prosljeđuju također prezaduženim klubovima da kupuju najbolje igrače i podižu plaće svojim ionako preplaćenim zvijezdama. Iz ove perspektive te izjave čine se vizionarskim, iako je i tada bilo jasno da nisu daleko od istine.

Španjolski mediji tada su uzvratili rafalnom paljbom. Uzgred rečeno, nije da nisu imali argumente, a jedan od njih je da je Njemačka uništila španjolsku industriju, da Španjolska sve živo uvozi od industrijske robe otkako je ušla u Europsku uniju i da se svela na turističku destinaciju bogate sjeverozapadne Europe te pukog dizača kredita. A kad je tako, kada Njemačka toliko izvozi u Španjolsku, onda je red da nešto i financira.

Rummenigge bocnuo Barcelonu 

Kako god, Nijemci su opet dočekali svojih pet minuta. Zbog lošeg gospodarenja Barcelona je upala u financijsku krizu čak i prije početka koronakrize, a kada je još i ona došla, Katalonci su duboko pali. Još sredinom prošle godine počelo se spekulirati o mogućem stečaju.

gol expired Dobre vijesti za Dinamo: Rusi imaju puno problema, a Modri mogu računati na najvažnijeg igrača divider

U međuvremenu je procurila informacija da je Barca u ogromnom dugu, procjenjuje se da je debelo probio milijardu eura.

„Kada sam vidio u kolikom je Barca dugu, knedla mi je stala u grlu, zamalo sam se udavio“, izjavio je prije mjesec dana Karl-Heinz Rummenigge, Bayernov izvršni direktor i glavni čovjek bavarskog kluba otkako je Heoness otišao u mirovinu.

Messijeva plaća

Od tada je procurila još jedna kompromitirajuća informacija za Barcelonu, za koju se zapravo znalo i davno prije, samo su sada izašle detaljnije brojke. Naime, procurilo je koliko točno Lionel Messi stoji Barcelonu po ugovoru koji je potpisao 2017. Otkrilo se da će Messi na isteku četverogodišnjeg ugovora u škrabicu ubaciti ukupno 555 milijuna eura, što na ime plaća, a što preko bonusa, premija itd. To je oko 138 milijuna eura godišnje.

U intervju za talijanski Corriere dello Sport Rummenigge je prokomentirao:

„Kada sam to čuo, slatko sam se nasmijao. Jedino mu mogu čestitati, ishodio je astronomski ugovor“, kazao je Rummenigge i potom dodao:

„U posljednjih desetak godina svi smo radili pogreške jer smo trošili sve više i više u korist igrača i agenata. Koronakriza je pokazala da moramo vratiti kotač unazad, moramo racionalnije poslovati, pronaći neki drugi model. Nadam se da je to moguće, ali neće biti lako.“

Salary cap i reforma Lige prvaka

Je li to „salary cap“ po uzoru na neke sjevernoameričke lige?

„Možda bi to bila dobra inicijativa, no postoje zapreke. Godine 2008. otišao sam zajedno s Platinijem i Infantinom u Bruxelles da provjerimo je li to moguće. Političari su nam odgovorili da bismo na taj način išli protiv propisa EU-a. Sada je vrijeme za novu inicijativu, moramo popraviti to što smo radili deset godina.“

gol expired KVIZ Provjerite svoje znanje o legendarnim utakmicama Lige prvaka: Jeste li pravi znalac? divider

Rummenigge je progovorio i o reformi Lige prvaka.

Bit će spektakularnija i zanimljivija nego današnje natjecanje po skupinama, koje je često jako dosadno. Bit će teže proći skupinu i stoga puno zanimljivije.“

Ronaldo u svlačionici

Kako je Juventus prošao s kupovinom Cristiana Ronalda? Je li se isplatio?

„Kada su ga kupili, baš me je zanimalo kako će to funkcionirati. Moram reći da je dobro funkcioniralo. Prije nekoliko mjeseci bio sam u Torinu kako bih se našao s Agnellijem. Pokazao mi je što je sve izgrađeno posljednjih godina. Kada smo ušli u svlačionicu, tamo je bio Ronaldo gol do pasa. Prava je atleta, rijetko se viđa tako izgrađeno tijelo. Bio sam impresioniran, dojma sam da je spreman još nekoliko godina igrati na najvišoj razini.“

Kad to kaže Kalle, koji je za vrijeme igračke karijere važio za jednog od fizički najspremnijih nogometaša, s butnim mišićima koje još nitko nije nadmašio, onda to ima još veću težinu.

Kako će Dinamo proći kod Krasnodara?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider