Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zima nije bauk

Dobre vijesti za Dinamo: Rusi imaju puno problema, a Modri mogu računati na najvažnijeg igrača

Dinamo u četvrtak u Krasnodaru igra prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su dva dana ostala do Dinamova gostovanja u Krasnodaru u 1/16 Europske lige. Rusi su u prvoj utakmici favoriti na kladionicama. Koeficijenti dosta variraju, na pobjedu Krasnodara ovih dana kretao se između 2,20 i 2,30. Trenutačno je uglavnom oko 2,15, dok je na pobjedu hrvatskog prvaka oko 3,70.

Zanimljivo je da smo posljednjih dana na pojedinim inozemnim kladionicama zamijetili neslaganje u procjenama o tome tko će proći dalje. Do još prije koji dan moglo se naći kladionica koje su ulogu blagog favorita davale Dinamu, dok su trenutačno Rusi listom u statusu favorita.

Rusi favoriti na kladionicama

Zanimljivo, kako se bliži prva utakmica, tako koeficijent na Ruse blago pada. Koeficijenti se uglavnom ravnaju po uplatama, pa nije teško zaključiti da uplate na Krasnodar rastu.

Dinamova pobjeda protiv Osijeka, a ni Krasnodarov teški poraz protiv Ćorlukina Lokomotiva u prijateljskoj utakmici očito nisu utjecali na procjene kladitelja.

Prema pisanju ruskih medija, atmosfera u momčadi Krasnodara i nije baš briljantna. Rezultati na pripremama nisu bajni. Kao što smo spomenuli, Krasnodar je u generalki protiv Lokomotiva teško nastradao.

gol expired Veliko Rebićevo srce: Hrvatski nogometaš donirao 10 tisuća eura za djecu s poteškoćama divider

„Igra nam je sranje. Ne sličimo na momčad, previše soliramo“, izjavio je 34-godišnji švedski napadač Marcus Berg nakon utakmice s Lokomotivom.

Krasnodar ima dosta problema s ozlijeđenim igračima, a u zimskom prijelaznom još nikoga nije doveo. Ruskim novinarima to je dosta čudno jer Krasnodar ima velike ambicije u Europskoj ligi. Spominje se čak i plasman u finale. Naravno da i u domaćem prvenstvu želi puno više od trenutačnog sedmog mjesta.

Puno ozlijeđenih igrača

Izgleda da su loši rezultati na pripremama u Marbelli potakli klupske čelnike na akciju. Ruski Sportexpress i Championship pišu da Krasnodar planira dovesti zamjenu za lijevog beka Cristiana Ramireza.

Ekvadorac nije igrao na posljednjim pripremnim utakmicama i čini se da će duže izbivati s terena. Dva se imena najčešće spominju kao alternacije: Fabio Coentrao i Neil Taylor. Coentrao je u trenutačno u Rio Aveu, a Taylor je igrač Aston Ville.

Obojica imaju 32 godine i puno iskustva. Coentrao je imao veliku karijeru, igrao je čak i za Real Madrid. Međutim, to ne treba brinuti Dinamo, čak i ako dođe, protiv njega neće igrati. Bit će pojačanje za rusku ligu.

Ruski novinari ističu da Krasnodar ima problema i na mjestu stopera, ali i u vršku napada. Naime, Brazilci Ari i Kaio, koji pokrivaju te dvije pozicije, ozlijeđeni su i ne zna se kada će se vratiti na travnjak.
Rusi imaju problema i na vratima.

gol expired Jedna od najboljih utakmica Kovačićeve karijere: "U što se pretvorio, u Zidanea?" divider

Prvi vratar i prema Transfermarktu najvrjedniji igrača Krasnodara (15 milijuna eura) Matvej Safonov također je ozlijeđen. Zamjena mu je 35-godišnji Evgenij Gorodov, s kojim ruski mediji nisu baš oduševljeni.

Uglavnom, Rusi imaju puno problema, a jedan od većih im je i taj što već dugo nisu u natjecateljskom ritmu. Rusko prvenstvo počinje im 28. veljače. Doduše, tri dana nakon prve utakmice s Dinamom imaju ogled u domaćem Kupu sa Sočijem.

Livaković bi trebao biti spreman

S druge strane, Dinamo je već odavno upalio motore, u natjecateljskom ritmu je nešto manje od mjesec dana. O formi se može govoriti, ali bilo bi logično da su Modri podigli samopouzdanje nakon pobjede u derbiju s Osijekom.

Tu im je pao veliki teret s leđa. Dobra je vijest za Zagrepčane da Dominik Livaković nije ozbiljnije ozlijeđen i najvjerojatnije će nastupiti protiv Krasnodara. Livaković je možda i najvažniji igrač Dinama u ovom trenutku. 

Prognoze govore da u Krasnodaru, koji je dosta južno, neće biti pretjerano hladno u četvrtak navečer. Očekuje se oko -7 Celzijevih stupnjeva. No u tom dijelu Rusije vrijeme je zimi jako promjenjivo i može iznenada zapuhati hladni vjetar sa sjevera.

Sudi Poljak

Nije rijetkost da temperatura u sat vremena padne i deset stupnjeva. Na to treba računati. Dobro je što Krasnodar ima sjajan stadion i jako dobar teren, tako da u tom pogledu ne bi trebalo biti problema.

Dinamo nema problema ni s koronom, svi su testovi negativni. Modra ekspedicija putuje u Rusiju u srijedu u 7:30. Navečer u 19 sati po lokalnom vremenu odradit će trening. Utakmica počinje u četvrtak u 18:55 po srednjeeuropskom vremenu, što je 20:55 sati po lokalnom.

Utakmicu će voditi poljska sudačka postava na čelu s glavnim sucem Bartoszem Frankowskim,

Kako će Dinamo proći kod Krasnodara?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider