Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lukav plan

Real dovodi veliko pojačanje bez odštete: Tražili su pravo bogatstvo, neće dobiti ništa

Real ima plan kako da bez odštete dovede veliko pojačanje...

Nelson Semedo i Christian Eriksen (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid želi u siječnju potpisati predugovor s Christianom Eriksenom, veznjakom Tottenhhama kojem sljedećeg ljeta istječe ugovor s londonskim klubom i na meti je brojnih klubova.

To je informacija engleskog Mirrora. Kako Danac odbija produljiti ugovor s Tottenhamom, naljeto će biti slobodan, a od zime će imati odriješene ruke u pregovorima s drugim klubovima.

Zelg Galešić s Khabibovom tradicionalnom kapom Khabib Nurmagomedov u našem studiju? Cijeli svijet već zna za ovu kapu divider

Po FIFA-inom pravilniku igrači smiju slobodno pregovarati s drugim klubovima u posljednjih šest mjeseci ugovora. Tottenham nudi 225.000 eura tjedno Eriksenu, no on je tu ponudu glatko odbio.

Real želi dovesti Eriksena besplatno

Ako Eriksen dočeka sljedeće ljeto u Tottenhamu, Spursi neće dobiti ni euro odštete. Aktualni viceprvak Europe pokušava nagovoriti Danca da pristane na transfer u zimskom prijelaznom roku jer bi na taj način ipak dobio određenu odštetu.

Antoine Griezmann (Foto: AFP) Barceloni smiješna kazna zbog pregovora s Griezmannom, u Atleticu ogorčeni divider

Još prije godinu dana Tottenham je tražio za Eriksena preko stotinu milijuna, a sada bi bio sretan da dobije tridesetak milijuna eura. No Eriksen zasad ne popušta i čini se da će istjerati u svojem naumu da napusti Tottenham bez odštete.

Računica je vrlo jasna. Igračima je uvijek u interesu da je odšteta što manja, jer onda mogu isposlovati veću plaću i vjerojatno bonus „na ruke“. Čelni čovjek Tottenhama Daniel Levy poznat je kao tvrd i lukav pregovarač, no čini se da će u ovoj riskantnoj partiji pokera Spursi izvući deblji kraj. 

Pochettino gubi strpljenje

Mirror ističe da Real sljedećeg ljeta namjerava dovesti i menadžera Tottenahma Mauricija Pochettina, koji je navodno frustriran situacijom u klubu i mogao bi zatražiti transfer. Argentinac ima ugovor do 2023. i na godišnjoj razini zarađuje 10 milijuna eura.

gol expired Preporod bivših igrača Hajduka i Dinama: Sinjski dijamant i nesretni Albanac čine pakleni dvojac divider

Jasno, Real prije toga mora raskinuti suradnju sa Zinedineom Zidaneom, kojem se ovih dana stolac opasno zatresao. Francuz se zasad izvukao, no pitnje je što će donijeti sljedeći tjedni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider