Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže Atletico

Real uoči velikog derbija u gadnim problemima: Lopeteguija najviše razočarao "šetač na promenadi"

Nakon teškog poraza u Sevilli, Real u sljedećem kolu očekuje gradski derbi sa zahuktalim Atleticom…

Marcelo i Julen Lopetegui (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Julen Lopetegui suočio se s prvom krizom otkako je sjeo na klupu Real Madrida. Težak poraz Reala na Sanchez Pizjuanu otvorio je neka nezgodna pitanja i zategnuo odnose u svlačionici. Od većeg potresa Kraljeve je spasio samo iznenađujući posrtaj Barcelone kod Leganesa

Ronaldo već može žaliti što je napustio Real: Vilu nitko neće, Modrić trn u oku

Međutim, u sljedećem kolu na rasporedu je veliki madridski derbi, na Santiago Bernabeu stiže zahuktali Atletico. Ako Real opet izgubi, situacija će se zakomplicirati. Real nije prvi put izgubio u Sevilli, nema to veze s odlaskom Cristiana Ronalda.

Lopetegui razočaran Marcelom

Za Kraljeve je Sanchez Pizjuan najnezgodniji stadion u posljednjih nekoliko godina. Madriđani su izgubili posljednja četiri ligaška dvoboja, a u posljednjih sedam gostovanja tek su jednom slavili na Pizjuanu i čak šest puta izgubili. Dakle, poraz na gostovanju kod Seville nije ništa novo, no Real dugo nije odigrao tako loše.

Sevilla je pregazila Real u prvom poluvremenu, postigla je tri gola, a lako je mogla i dvostruko više. Madriđani su odigrali katastrofalno u obrani, svi su podbacili, ali već po ustaljenom običaju najnonšalantniji je bio Marcelo. Po Brazilčevoj strani curilo je kao kroz ljevak, Navas ga je prolazio kao da je na promenadi.

Marcelo (Foto: AFP) Marcelo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pojedni španjolski mediji pišu da je Lopetegui navodno duboko razočaran Marcelom. U Sevilli ga nije mijenjao kao što je to napravio u Gironi, kada je Brazilac javno priznao:

„Bio sam iznenađen, ali to je trenerova odluka i ja je poštujem. Htio sam igrati, osjećao sam se jako dobro“, izjavio je Marcelo koji je tada zamijenjen u 60. minuti kod rezultata 3:1 za Real.

Real u problemima uoči derbija s Atleticom

Da stvar bude gora, Marcelo se protiv Seville ozlijedio i upitan je za derbi s Atleticom. Real je posljednjih dvadesetak minuta morao odigrati s igračem manje jer je iskoristio sve tri zamjene. Dobra je vijest za Kraljeve da se Dani Carvajal vraća u momčad, pa bi Nacho mogao na lijevu stranu.

Možda Lopetegui proba i s Alvarom Odriozolom, koji je desni bek, ali može igrati i na lijevoj strani. Problem je za Real i to što je Isco ozlijeđen. Posljednje informacije govore da ga neće biti najmanje mjesec dana.

Uglavnom, Lopeteguiju nije lako, Real ima dosta problema, a Atletico je podigao formu. Eventualni poraz u gradskom derbiju doveo bi u vrlo nezgodnu poziciju baskijskog trenera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider