Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi puni kao brod!

Real spremio "bolestan" iznos za rekordni transfer i povijesni projekt

Real Madrid planira sljedećeg ljeta dovesti Neymara ili Kyliana Mbappea...

Galerija Kylian Mbappe, Neymar i Edinson Cavani (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +5 Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP)

Nakon što je prošle sezone ostvario najveći prihod u povijesti, Real Madrid razrađuje plan kako da sljedećeg ljeta dovede svoju veliku želju, brazilskog superstara Neymara.

Ako ne uspije dovesti Neymara, pokušat će mladog Francuza Kyliana Mbappea, kojem mnogi predviđaju da će uskoro postati najbolji nogometaš svijeta. Obojica su igrači francuskog prvaka PSG-a.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za Florentina Pereza teško je probavljiva činjenica da od prve četiri najveće zvijezde svjetskog nogometa – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar i Kylian Mbappe – nijedna nije u Realu.

Takvo što dugo se nije dogodilo. Jedini Realov igrač koji se u ovom trenutku može usporediti s ovom četvoricom, posebice u marketinškom smislu, jest Gareth Bale, ali to je za Real premalo.

Real financijski stoji fantastično

Prema posljednjim izvješćima, Real financijski stoji fantastično. Madriđani su ostvarili najveći prihod u povijesti kluba, a da u to nije uračunat ljetni prijelazni rok i prodaja Cristiana Ronalda Juventusu za 117 milijuna eura.

Uz sve to, Kraljevski klub tek treba potpisati novi sponzorski ugovor s proizvođačem opreme, koji bi trebao biti barem triput veći nego trenutačni, što znači da će debelo premašiti stotinu milijuna eura po godini.

Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Real ocjenjuju da su dovoljno financijski moćni da podignu kredit od oko pola milijarde eura i sami krenu u povijesni projekt obnove Santiago Bernabeua, te paralelno s time da kupe Neymara, koji bi trebao popuniti „zvjezdanu rupu“ nastalu odlaskom Ronalda.

Napad na Neymara ili Mbappea

Prema informacijama madridskog Asa, Real je za Brazilca odvojio čak 372 milijuna eura, 190 milijuna će ići iz vlastitih sredstava i još 182 milijuna putem kredita.

Sapunica s mogućim Neymarovim transferom u Real trajala je praktički čitavo proljeće. Brazilac je navodno bio spreman prijeći u Real, ali predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi ostao je neumoljiv i nije ga pustio, barem ne ovo ljeto.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Postoji li kakav dogovor iz kulisa, teško je reći, ali simptomatično je da je Perez olako pustio Ronalda u Juventus, što vjerojatno ne bi učinio da nema već skrojen plan kako da dođe do adekvatne zamjene u najskorije vrijeme. Plan je prolongiran je za jednu sezonu. Kako stvari stoje, posve je izvjesno da će novi napad uslijediti u proljeće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider