Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevski park

Nikad viđeno u nogometu: Real sklopio spektakularan posao, jedinstveno partnerstvo

Real je objavio novi strateški savez koji će ojačati imidž Kraljevskog kluba u cijelom svijetu i što je još važnije - predstavljat će novi izvor prihoda.

Galerija Momčad Real Madrida Trofejna dvorana Real Madrida Jude Bellingham +1 Florentino Perez (Foto: AFP)

Nogomet je već odavno postao veliki biznis, u kojem se okreću milijarde eura, ali postoje još neistražene mogućnosti za širenje horizonta, prije svega u financijskim smislu.

Joško Gvardiol VIDEO Gvardiol oduševio navijače potezom u Ligi prvaka: "Ovo ni Haaland ne može" divider

U tom smjeru koračaju najveći europski klubovi, a jedan od lidera sigurno je Real Madrid, prema mnogim parametrima najveći svjetski klub, čiji je predsjednik Florentino Perez od Reala napravio tvornicu novca i utjelovljuje povezanost velikog biznisa i nogometa.

Florentino Perez (Foto: AFP) Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ideja očito ima napretek, neki je proveo u djelo, neke nije, kao što je Superliga, ali stalno traži nove putove za punjenje Realove uvijek gladne blagajne. Real je danas objavio novi strateški savez koji će ojačati imidž Kraljevskog kluba u cijelom svijetu i što je još važnije - predstavljat će novi izvor prihoda.

Real Madrid i Dubai sklopili veliki posao

Riječ je o ugovoru s Visit Dubaijem, koji postaje prva službena turistička destinacija Kraljevskog kluba. U dvorani za sastanke Real Madrid Cityja dogovor o partnerstvu sklopili su Perez i Issam Kazim, izvršni direktor Dubai Corporation for Tourism and Commercial Marketing (DTCCM).

Trofejna dvorana Real Madrida Trofejna dvorana Real Madrida (Foto: Afp)

Taj ugovor ponudit će širok izbor jedinstvenih i posebnih iskustava za navijače Reala i ljubitelje emiratskog grada dragulja - Dubaija. U Realu ističu da će to partnerstvo, koje uključuje prve ekipe muške i ženske nogometne sekcije Reala, donijet će okuse i mirise Dubaija na spektakularno obnovljeni Santiago Bernabeuu, pružajući navijačima nezaboravne trenutke i usluge najviše razine.

Lionel Messi i Nikola Vlašić FIFA ima plan: Argentina i još dvije zemlje dobit će izravan plasman na Svjetsko prvenstvo divider

Emilio Butragueno, direktor Institucionalnih odnosa u Real Madridu, ističe:

"Vrlo smo ponosni na ovo novo partnerstvo s Visit Dubaijem kao prvim službenim odredištem kluba. Dubai traži izvrsnost u svim svojim zabavnim ponudama, što je cilj našeg kluba. Oduševljeni smo što ovu uzbudljivu turističku destinaciju možemo približiti milijunima naših navijača diljem svijeta."

Jedinstveno partnerstvo

Issam Kazim dodao je:

"Uzbuđeni smo što započinjemo naše putovanje s Real Madridom kao globalnim sponzorom. Ova inovativna suradnja između Dubaija i najvećeg svjetskog kluba temelji se na zajedničkoj viziji i ciljevima, gdje svako postignuće služi kao motivacija za postizanje novih ciljeva. Budući da nam je cilj učvrstiti poziciju Dubaija među prva tri globalna grada, ovaj strateški savez iskoristit će prednosti vodeće destinacije i najpoznatijeg kluba na svijetu kako bi ga ponovno potvrdio kao najbolje mjesto za život, posao i turizam."

Dubai noću Dubai noću (Foto: Afp)

Ugovoru s Visit Dubaijem uskoro će se pridružiti tematski park Reala u Dubai Parks and Resortsu, koji je najveći na Bliskom istoku, čime će se dodatno proširiti raznolika ponuda grada Dubaija. Park, koji će biti prvi u svijetu tematski posvećen Realu, imat će atrakcije vezane uz klub, muzej i nogometne vještine, kao i širok raspon restorana i komercijalnih prostora za prodaju službenih proizvoda madridskog kluba.

U prijevodu, Realu će u blagajnu kapati milijuni eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider