Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Norvežanin se osigurao

Madriđani napadaju Man City: Real saznao za koliko može otkupiti Haalanda

Erling Haaland napravio je s Manchester Cityjem ugovor u koji je uključena izlazna klauzula…

Norveška princeza Ingrid Alexandra i Erling Haaland (Foto: Afp)

Real Madrid već zna koliko će morati platiti platiti da izvuče Erlinga Haalanda iz zagrljaja Manchester Cityja, kluba koji je prije dva mjeseca doveo bivšeg napadača Borussije Dortmund i okončao jednu od ljetnih sapunica.

Norveški napadač bio je na dnevnom redu Kraljevskog kluba kao jedan od njegovih prioritetnih ciljeva, i to odmah iza Kyliana Mbappea, ali u konačnici je trijumfirala financijska i sportska ponuda Građana.

Lorenzo Brown i Landry Nnoko Španjolci naturalizirali bivšeg Zvezdinog Amerikanca i riješili novonastali problem s playmakerom divider

U tom trenutku Madriđani je još uvijek u fokusu bio Mbappe, za kojeg su mislili da će prijeći u Real. Međutim, Mbappe se naposljetku predomislio i ostao je u PSG-u, pa je tako Real izgubio obojicu. Da su na Santiago Bernabeuu znali kako će proći s Mbappeom, jamačno bi se puno aktivnije uključili u utrku za Haalandom.

Haaland ima otkupnu klauzulu

No Madriđani su imali krivu procjenu i na kraju su ostali praznih ruku. Manchester City otkupio je Haalanda od Borussije za 60 milijuna eura, bez bonusa i provizija. Tolika je, naime, bila otkupna klauzula.

Haalandovi menadžeri u njegove ugovore uvijek su stavljali otkupnu klauzulu. Tako su napravili i sa Cityjem. Haaland jest potpisao ugovor do 2027., ali to ne znači da ne može prijeći u neki drugi klub.

gol expired Amerikanac objasnio zašto je izabrao Tudora: "Kalio se u Splitu, u Marseilleu će mu biti kao doma" divider

Prema informacijama Marce, igračeva odvjetnica i desna ruka pokojnog agenta Mine Raiole, Rafaela Pimienta, uspjela je uglaviti dodatne klauzule kako bi Haaland imao šansu napustiti Etihad prije isteka ugovora ako tako odluči.

Real će tražiti zamjenu za Benzemu

Te bi klauzule mogle biti aktivirane u srpnju 2024. ili u istom mjesecu 2025. U 2024. izlazna klauzula bit će 200 milijuna eura, a godinu dana poslije iznos bi bio malo smanjen, na 175 milijuna.

Cristiano Ronaldo u dresu Real Madrida na Camp Nou Spektakularna večera u Barceloni: Četiri zvijezde na meniju, Ronaldo namjerava prijeći na Camp Nou? divider

Jedan od razloga zbog čega Real nije tako čvrsto zagrizao za Haalanda jest i taj što u svojim redovima ima Karima Benzemu, koji je odigrao najbolju sezonu u karijeru i glavni je favorit za Zlatnu loptu.

Za dvije godine, kada Benzema bude 36-godišnjak, situacija bi mogla biti bitno drugačija. Lako je moguće da će Real tada krenuti po ubojitov norveškog napadača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider