Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pritisak na Man United

Spektakularna večera u Barceloni: Četiri zvijezde na meniju, Ronaldo namjerava prijeći na Camp Nou?

Cristiano Ronaldo uporno želi napustiti Manchester United, a pojavila se informacija da pregovara s Barcelonom…

Cristiano Ronaldo u dresu Real Madrida na Camp Nou (Foto: Afp)

Cristiano Ronaldo jučer je propustio trening Manchester Uniteda. Izostanak je opravdao obiteljskim razlozima, no u to malo tko vjeruje. Prema svemu sudeći, ipak se radi o jasnoj poruci da Portugalac ostaje pri tome da želi napustiti Old Trafford.

gol expired Perišić i Tottenham bi mogli biti jako opasni: Napravljen je sjajan posao, a stiže još pojačanja divider

Ronaldu je ostala još jedna godina ugovora s Unitedom, u koji je stigao prošlog ljeta iz Juventusa za neto plaću od 23 milijuna eura po sezoni.

Nekoliko je scenarija za Ronaldov raskid ugovora. Engleski klub zasad ne pristaje pustiti Portugalca, koji ipak može ishoditi papire zahvaljujući članku 17. FIFA-ina Statuta, koji regulira transfere igrača, a koji omogućuje i igraču i klubu raskid ugovora bez opravdanog razloga, ali uz određene uvjete.

Ronaldo pritišće Manchester United

Strana koja raskine ugovor dužna je platiti odštetu, a ona će se izračunati prema objektivnim kriterijima. U ovom slučaju klub je u prednosti jer zaštićeno pravo za igrače starije od 28 godina traje dvije godine, a Ronaldo je proveo u Unitedu tek jednu godinu.

U prijevodu to znači: ako se United zainati, Ronaldo neće moći igrati najmanje sljedeća četiri mjeseca od posljednje natjecateljske utakmice, a u slučaju otegotnih okolnosti čak šest mjeseci.

Romario VIDEO Legendarni Romario zabio gol nakon čudesnog poteza: Ima 56 godina divider

Ta zabrana ne uključuje utakmice nacionalnih momčadi, no u najgorem scenariju Ronaldo bi prepustio cijelu grupnu fazu Lige prvaka. Može se dogoditi i da United odluči izbaciti Ronalda iz kluba zbog nepojavljivanja na treninzima. U tom slučaju klub mu ne bi trebao isplaćivati plaću za sljedeću godinu, a Ronaldo bi dobio čiste papire.

Kako će se ova zapetljana situacija riješiti, tek ćemo vidjeti, ali može se očekivati da će ipak doći do dogovora. Tako se najčešće završavaju slične krize.

Ronaldo želi prijeći u Barcelonu

Ključno je pitanje kamo će portugalska superzvijezda.
Madridski As donosi senzaciju s informacijom da Ronaldo pregovara s Barcelonom.

Naime, Jorge Mendes i Joan Laporta sastali su se jučer u Barceloni. Na meniju se našlo nekoliko imena kao što su Ruben Neves, Rafa Leao i Bernardo Silva, ali i Cristiano Ronaldo. Kako doznaje As, predsjednik Barce i agent portugalske zvijezde razgovarali su o mogućnostima da bivša zvijezda Real Madrida ovog ljeta prijeđe u redove Barcelone.

Ilustracija Britanija ponovno u šoku: Tko je za silovanje uhićena zvijezda Premier lige!? divider

Eventualni transfer Ronalda u Barcelonu bio bi veliki uspjeh za Barcina predsjednika, prije svega marketinški, ali razgovor s Mendesom i puštanje informacije u eter može se protumačiti i kao pritisak na Bayern München da pusti Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač želi prijeći u Barcelonu, a Ronaldo se dovodio u vezu s Bayernom. Priča im je povezana jer ako Lewandowski prijeđe u Barcelonu, Ronaldu će se otvoriti prostor u Bayernu.

Marketinška "dizalica" za La Ligu

Jedna stvar je posve jasna: za španjolsku La Ligu Ronaldov dolazak u Barcelonu svakako bi bio veliki impuls u marketinško-televizijskom smislu. Nakon odlaska Lionela Messija, Cristiana Ronalda i još nekih velikih zvijezda, La Liga je izgubila na atraktivnosti i medijskoj privlačnosti.

Budući da Real nije uspio dovesti Kyliana Mbappea, Ronaldov eventualni prelazak u Barcelonu bio bi jako dobra kompenzacija. Nije teško pretpostaviti koliku bi prašinu podigao taj transfer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider