Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki izazov, sretno Tušo!

Amerikanac objasnio zašto je izabrao Tudora: "Kalio se u Splitu, u Marseilleu će mu biti kao doma"

Igor Tudor imenovan je za novog trenera Marseillea čiji se predsjednik Frank Court osvrnuo na njegov angažman.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova epizoda trenerske karijere Igora Tudora je Marseille, čiji je većinski vlasnik Frank Court objasnio kako je došlo do angažmana 44-godišnjeg Splićanina.

"Mislim da smo u Igoru Tudoru pronašli ono što nam treba i sretan sam što mu želim dobrodošlicu u naš klub", započeo je američki poduzetnik u svojoj izjavi.

"Igor je borben čovjek, što je pokazao kroz svoju karijeru i kao trener i kao igrač. Trenirao je u Splitu, uvjeren sam da će se u Marseilleu osjećati kao kod kuće. Štoviše, njegovo trenersko iskustvo u Galatasarayu i PAOK-u, te igračko iz Juventusa, pripremilo ga je za razinu strasti koja definira i ujedinjuje naš klub i grad. Ali, prije svega toga, kao što je nedavno dokazao u Veroni, Igor je pravi vođa koji nudi hrabru viziju nogometa, koji ne bježi ni od jednog izazova i koji je odlučan u potrazi za izvrsnošću", naglasio je Court, čovjek u čijem se vlasništvu nalazi 95 posto dionica slavnog francuskog kluba (preostalih pet posto drži Margarita Louis-Dreyfus).

Marseille je inače proteklu sezonu završio na drugom mjestu Ligue 1 čime je izborio izravni plasman u skupine Lige prvaka.

Tudoru će to biti prvi put u trenerskoj karijeri da će se okušati u grupnoj fazi najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta, a u svlačionici Marseillea će ga brojna poznata imena: Dimitri Payet, Arkadiusz Milik, Duje Ćaleta-Car, Pau Lopez, Cengiz Under i mnogi drugi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider